Ha befektetnétek 20 milliót, és abból 22,8 millió jönne ki, ti kivennétek azt az 2,8 milliós hozamot, vagy újból befektetnétek, de már a 22,8 millióval?
Figyelt kérdés
máj. 30. 09:22
A kérdező szavazást indított:
Kivenném azt az 2,8 milliót és élvezném az életet.
Befektetném a 22,8 milliót, mert inkább várakozok.
20 szavazat
1/7 anonim válasza:
Ez teljesen élethelyzet függő, hogy szükség van-e arra a pénzre, akarsz-e belőle venni valamit, vagy utazni, stb. Ha nem, akkor meg lehet kamatoztatni tovább.
2/7 anonim válasza:
Ha tudom jobb helyre tenni, akkor kiveszem, akár az alap tőkéből is. Ha nem tudom, akkor meg otthagyom.
3/7 anonim válasza:
Én kivenném az egészet!
Kétszer nem szabad ugyanarra a lóra tenni!
Egy "értékpapír" alakulására meg ugyebár semmi ráhatásod!
Én biztos, hogy valami mással próbálkoznék amire van is ráhatásom!
4/7 anonim válasza:
Ha szuksegem lenne ra, akkor kivennem.
Ha nem kellene, akkor hagynam bent es tovabb kamatozik.
De ugy is csinalhatod, hogy a kamat felet veszed ki, tobbit hagyod bent. Vagy amennyire szukseged van.
5/7 anonim válasza:
Kivennem a 2.8 milliot es atraknak allamkincstari szamlara es elmagyarazom miert! Mert ha szimplan ellenorzott tőkepiaci ugyletbol származik akkor ez egy realizált nyereség igy 15%szja- t kell fizetni a targyevet koveto év május 20.ig ha arfolyamnyeresegbol szarmazik vagy kulfoldi reszveny osztalekabol az tokejovedelemnek minosul. ( ha magyar reszveny utan kapod az osztalekot akkor semmit nem kell tenni mert az ertekszamla vezető leveszi a 15% szja-t bekuldni a navnak igy te mar a net net et kapod. Ha eu-s reszveny utan kapod akkor a brutto jelenik meg nalad es azt neked az aznapi arfolyamon kell 15% szjat befizetni. Ha nem eus orszagbol kapod az osztalekot pl UK vagy kanada akkor neked kell bevallanod de itt mar 15% szja es 13%szochot kell fizetni ( ez van az arfolyamnyeresegnel is) ha USA bol kapod akkor az isztalek 30 %elveszi az usa federal govermentje mert kiviszed a penzt az usabol (wr8 dokumentumot ugyis ki kell tolteni minden ertekpapir szamla nyitasnal ) es igy is a maradek utan 15%szja es 13% szocho marad. Na hogy addig is dolgozzon erted a realizalt nyereseg ezert beraknam diszkont kincstarjegybe
6/7 anonim válasza:
👌🏻
Oszt mennyit hoznak ezek 2-3 % ot?
😂
Értem én, hogy talált pénz, de a pénz egyben eszköz is!
Talán használni kellene, ez lenne az evolúció menete is.
7/7 anonim válasza:
Ha kivennék belőle, akkor minimum az inflációt bent hagynám, lehetőleg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!