Egy adott banknál van évek óta egy hitelem, amire kb. 110 ezer forintot fizetek havonta. Gyárban dolgozok és mellé évente van földbérletidíjam, ezért kaptam meg anno a több pénzt. Jelenleg is ugyanott dolgozom, 240 ezret keresek. Hívtam a bankot, hogy szeretnék új hitelt, amiből szeretném ha rendeznénk a régit. Kb. 1.1 millió van a régiből. 2.5 millióra lenne szüksége a fiamnak, de a bank szerint max 500 ezerre vagyok jogosult a tartozáson felül. Mindig fizettem pontosan. A vicc, hogy a kért összegnek kevesebb lenne a törlesztője. 3.6 milliót kértem. Néztem a kalkulációt és megfelelt (amúgy a fiam fizetné, de új munkahelyen kezdett most és nem kérheti ő). Max. 50 ezer kiadásom van télen-nyáron havonta. Miért utasítottak el?
Próbáld kifejezetten adósságrendező hitelként igényelni
2024. máj. 22. 16:45
3/12 anonim válasza:
240 ezerre a JTM szerint maximum havi 120 ezer hiteltörlesztő engedélyezhető, tehát már most is majdnem a határon vagy. A bank pedig dönthet úgy, hogy a JTM-től szigorúbb feltételt szab és nem enged 50%-ig eladósodni.
Tegyük hozzá, aki a jövedelme feléig eladósodik, az nem teljesen komplett.
2024. máj. 22. 19:21
4/12 anonim válasza:
Ha adossagrendezo hitelt(hitelkivaltas) ker akkor csak az uj hitel torlesztojet nezik, hisz a regi hitel azonnal megszunik az uj felvetelevel es csak a kulonbozetet kapja kezbe.
Ahogy a kettes irta, kifejezetten adossagrendezo hitelt kerj es akkor megmondjak hogy mennyit kaphatsz a regi kivaltani szandekozott hitel felett..
2024. máj. 23. 06:55
5/12 anonim válasza:
7evre 80k lenne a torlesztoje 3,6millanak, elvileg bele kene fernie a jtmbe.
2024. máj. 23. 06:56
6/12 A kérdező kommentje:
Adósságrendezőt kértem. Azt mondták max 500 ezret tudnak adni a hitelen felül. Nem értem. Mindig fizettem időben évek óta...
2024. máj. 23. 11:11
7/12 anonim válasza:
Más banknál esetleg kérni adósságrendezőt?
Vagy ugyan ennél a banknál csak másik fiókban, másik ügyintézőnél próbáld meg az adósságrendezőt.
2024. máj. 23. 11:20
8/12 anonim válasza:
Akkor ne adossagrendezot mondj hanem szeretned kivaltani a hiteled egy kedvezobbel..
2024. máj. 23. 11:24
9/12 A kérdező kommentje:
Már azt is mondtam hogy azt kifizetem és úgy venném fel. Az se jó nekik. Meg olyat mondott ha így törlesztem akkor 11% helyett 22%-ot számolna. Fix törlesztőre vettem fel, szerintem nem kérhetnek többet vissza. Van ilyen?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!