Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Külföldre menekült ember...

Külföldre menekült ember megtalálása adósság miatt?

Figyelt kérdés

Külföldön élük,és dolgoztunk.

A munkahelyen egy másik magyar kolléga kirúgatott minket.

Hazudott a főnöknek,akivel jóban vannak.Olyannal vádoltak engem,és a páromat amit nem követtünk el.Kirúgtak,kis se fizettek rendesen,és a papírokat se kaptuk meg.

Ennek az illetőnek Magyarországon sok milliós tartozása van,ami a mai napig kamatozik.

Melyik szervnek tudom jelenteni a tartózkodási helyét,hogy megtalálják?

A pontos címét is tudom.

Uniós ország,szóval biztosan behajtható rajta

2024. máj. 10. 11:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
NAV vagy rendőrség
2024. máj. 10. 12:00
 2/19 anonim ***** válasza:
79%
Tök durva, hogy a magyarok külföldön még mindig nyírják egymást :(
2024. máj. 10. 13:35
 3/19 krwkco ***** válasza:
79%

"Ennek az illetőnek Magyarországon sok milliós tartozása van,ami a mai napig kamatozik."

Neked tartozik?

"Kirúgtak, kis se fizettek rendesen,és a papírokat se kaptuk meg."

Ezzel kapcsolatban a volt munkáltatóddal szemben lehet követelésed.

"Hazudott a főnöknek,akivel jóban vannak."

Emiatt nem lehet a NAV-hoz vagy a rendőrséghez fordulni.

"Olyannal vádoltak engem,és a páromat amit nem követtünk el."

Sajnálatos, de emiatt sem.

2024. máj. 10. 16:53
 4/19 anonim ***** válasza:
66%

“jó ember” vagy te is, mondhatom.

Neked rossz, dögöljön meg a másik is?

A “jó” hír számodra, hogy más pénzügyeihez akkor sincs közöd, ha még igazad is lenne és más patkány volt veled. Nem ez a dolog elintézési módja.

Banki ügyintézőként meg csak azt tudom mondani, hogy még ha pontosan tudnád is a bankot, aminek a hitelét nem fizette Gipsz Jakab, tudod a pontos azonosításhoz szükséges adatokat (hitelszőm, szerződésszám, ügyfélszám stb) és pont hozzám csattognák be, aki történetesen annak idején intéztem ezt a hitelt, akkor SEM foglalkoznék, akkor sem foglalkozhatnék veled.

Olyannyira nem, hogy ha a te közlésed alapján elkezdenék a számlavezető rendszerekben keresést indítani Gipsz Jakab ügyére, úgy elővenne a bankbiztonság (jogosan!), hogy akár a munkám is bánhatja.

Hatósági megkeresésre van olyan osztály, aki szabadon lekérdezhet bármit, de az, hogy te megjelensz egy fiókban vagy írsz egy email a vélelmezett dolgaidról, az senkit nem fog érdekelni, 30 nap múlva kapsz egy sablonlevelet meg az MNB (mint bankfelügyelet) elérhetőségét...és ez így van jól, én sem szeretném, hogy a másik banknál dolgozó rokonom bámészkodjon a költéseimen, akkor se, ha nincs hitelem, csak ma bunkó voltam a pékségben az eladóval.

Kapjál észbe, ilyeneket csak prolik fantáziálnak és egyetlen banki ügyintéző sem fogja a megélhetését veszélyeztetni miattad.

Ha vannak bizonyítékaid és ismered az eljárásrendet és JOGOS ÉRDEKED fűződik hozzá, menj a rendőrségre, adóigazgatáshoz.

2024. máj. 10. 17:17
 5/19 A kérdező kommentje:
Munkám nincs jelenleg,de pénzem van.Ha nem dolgozom 2 évig az se gond.2 szakmám van,úgyis találok munkát.Tudod,itt külföldön kicsit jobban fizetnek.Ne osszad már itt az észt,senki nem kíváncsi az okoskodásodra.Azt se tudod mit jelent a proli szó.Otthon ez a probléma,minden ügyintéző ilyen "okos".Tisztelet a kivételnek amiből nagyon kevés van.
2024. máj. 10. 18:11
 6/19 BeefEater ***** válasza:
84%

Azzal, hogy külföldre ment anélkül, hogy a hitelezőit értesítette volna nagy valószínűséggel semmilyen bűncselekményt nem követett el (de vannak kivételek), tehát a hatóságokat és a NAV-ot ez marhára nem fogja érdekelni.

Ha tudod, hogy kiknek tartozik, esetleg a követéskezelőket is, na őket viszont nagyon. Feltéve, hogy szóba állnak veled.

2024. máj. 10. 18:26
 7/19 A kérdező kommentje:

"anélkül, hogy a hitelezőit értesítette volna."

Már otthon is bújkált a követeléskezelő elől.A szüleinél is voltak párszor.

2024. máj. 10. 19:34
 8/19 anonim ***** válasza:
67%
na ezért nem állok szóba magyarral soha még 2000 km-el arrébb sem és milyen jól teszem :D
2024. máj. 11. 02:03
 9/19 anonim ***** válasza:
71%
"Olyannal vádoltak engem,és a páromat amit nem követtünk el.Kirúgtak,kis se fizettek rendesen,és a papírokat se kaptuk meg." - ha ez igaz lenne, simán a helyi munkaügyi felügyelethez fordultál volna, az van minden EU országban.
2024. máj. 12. 11:04
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem ez volt a kérdésem!

2024. máj. 12. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!