Külföldre menekült ember megtalálása adósság miatt?
Külföldön élük,és dolgoztunk.
A munkahelyen egy másik magyar kolléga kirúgatott minket.
Hazudott a főnöknek,akivel jóban vannak.Olyannal vádoltak engem,és a páromat amit nem követtünk el.Kirúgtak,kis se fizettek rendesen,és a papírokat se kaptuk meg.
Ennek az illetőnek Magyarországon sok milliós tartozása van,ami a mai napig kamatozik.
Melyik szervnek tudom jelenteni a tartózkodási helyét,hogy megtalálják?
A pontos címét is tudom.
Uniós ország,szóval biztosan behajtható rajta
"Ennek az illetőnek Magyarországon sok milliós tartozása van,ami a mai napig kamatozik."
Neked tartozik?
"Kirúgtak, kis se fizettek rendesen,és a papírokat se kaptuk meg."
Ezzel kapcsolatban a volt munkáltatóddal szemben lehet követelésed.
"Hazudott a főnöknek,akivel jóban vannak."
Emiatt nem lehet a NAV-hoz vagy a rendőrséghez fordulni.
"Olyannal vádoltak engem,és a páromat amit nem követtünk el."
Sajnálatos, de emiatt sem.
“jó ember” vagy te is, mondhatom.
Neked rossz, dögöljön meg a másik is?
A “jó” hír számodra, hogy más pénzügyeihez akkor sincs közöd, ha még igazad is lenne és más patkány volt veled. Nem ez a dolog elintézési módja.
Banki ügyintézőként meg csak azt tudom mondani, hogy még ha pontosan tudnád is a bankot, aminek a hitelét nem fizette Gipsz Jakab, tudod a pontos azonosításhoz szükséges adatokat (hitelszőm, szerződésszám, ügyfélszám stb) és pont hozzám csattognák be, aki történetesen annak idején intéztem ezt a hitelt, akkor SEM foglalkoznék, akkor sem foglalkozhatnék veled.
Olyannyira nem, hogy ha a te közlésed alapján elkezdenék a számlavezető rendszerekben keresést indítani Gipsz Jakab ügyére, úgy elővenne a bankbiztonság (jogosan!), hogy akár a munkám is bánhatja.
Hatósági megkeresésre van olyan osztály, aki szabadon lekérdezhet bármit, de az, hogy te megjelensz egy fiókban vagy írsz egy email a vélelmezett dolgaidról, az senkit nem fog érdekelni, 30 nap múlva kapsz egy sablonlevelet meg az MNB (mint bankfelügyelet) elérhetőségét...és ez így van jól, én sem szeretném, hogy a másik banknál dolgozó rokonom bámészkodjon a költéseimen, akkor se, ha nincs hitelem, csak ma bunkó voltam a pékségben az eladóval.
Kapjál észbe, ilyeneket csak prolik fantáziálnak és egyetlen banki ügyintéző sem fogja a megélhetését veszélyeztetni miattad.
Ha vannak bizonyítékaid és ismered az eljárásrendet és JOGOS ÉRDEKED fűződik hozzá, menj a rendőrségre, adóigazgatáshoz.
Azzal, hogy külföldre ment anélkül, hogy a hitelezőit értesítette volna nagy valószínűséggel semmilyen bűncselekményt nem követett el (de vannak kivételek), tehát a hatóságokat és a NAV-ot ez marhára nem fogja érdekelni.
Ha tudod, hogy kiknek tartozik, esetleg a követéskezelőket is, na őket viszont nagyon. Feltéve, hogy szóba állnak veled.
"anélkül, hogy a hitelezőit értesítette volna."
Már otthon is bújkált a követeléskezelő elől.A szüleinél is voltak párszor.
Nem ez volt a kérdésem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!