Mennyi lakáshitelt kaphatunk?
Ház vásárlás előtt állunk. 80-100millio között tervezünk venni.
Budapest xv. kerületében. Mennyi hitelt adnak manapság erre?
Mert a lakást csak azután tudjuk eladni, ha meg van a ház, nyilván azt majd betörlesztjük. Milyen HB értek jellemző mostanában fővárosi házra és hány %-át hitelezik?
Praktikusan 50% alatti hitelt érdemes felvenni, de elképzelhető, hogy kicsit többet is adnak.
Tölts ki egy kalkulátort a neten, elég valóságközeli eredményeket adnak.
A törlesztőrészlet van a jövedelem alapján még maximalizálva.
Köszi. De erre vonatkozóan nincs kalkulátor. Minden kalkulátor csak a jövedelem törlesztőrészlet arányt nézi. Az meg nem kérdéses.
Ezért érdekelne mostani tapasztal vagy ezzel foglalkozó véleménye. A hitel több lesz, mint 50%, mert mint írtam nyilván a lakásunkat nem tudom eladni amíg nincs hova költözni. Azt nem tudom, hogy megúszhatom e pótfedezet nélkül amíg el nem adom a lakásunk, vagy addig be kell vonni más ingatlant is.
"nyilván a lakásunkat nem tudom eladni amíg nincs hova költözni"
Pedig az emberek 95%-a így költözik. Nem ritka a dominóeffekt, tehát hogy 5-6 család van így láncban.
Mi családon belül is eddig 8-10-szer cseréltünk így.
Délelőtt megkaptuk a vételárat, délután fizettük tovább.
Költözésre volt, hogy 1 hét volt, volt, hogy 2,5 hónap.
30-40M Ft önerő Bp-en bőven elég egy 100M ft-os ingatlanhoz, de ami még határt szab a kapható hitelösszeg tekintetében, az a JTM korlát.
A jövedelmeteket arányosítják a várható havi törlesztőrészlethez. A hitelt nyújtó bankot nem érdekli, hogy az a terv, a hitel majd elő-, vagy végtörlesztve lesz a meglévő ingatlan eladásakor, egy bank úgy kalkulál, hogy ezzel nem számol.
Mivel semmit nem írtál a jövedelmetekről, így nem lehet megválaszolni a kérdésedet.
Ha kéred, segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!