A revolut milyen összeg felett kéri a pénz forrásának igazolását?
Ez elég szomorú, mert ez így nem korrekt, hogy az ember nem tudja.
Mert mi van ha nyaralás előtt ráteszek egy nagyobb összeget, aztán jön, hogy igazoljam 8 napon belül, különben mindenem elveszik. De én elutazom nyaralni és akkor nem tudom igazolni.
De mia a tapasztalat?
Nem összegfüggő, hanem a felhasználási szokásaidat figyeli az algoritmus. Amennyiben komoly változás van, esetleg reagálhat. Nem szokott.
"jön, hogy igazoljam 8 napon belül, különben mindenem elveszik."
Ez nem így működik.
"De én elutazom nyaralni és akkor nem tudom igazolni."
Miért ne tudnád?
#3: Nem vagyok bűnöző, minden jövedelmem legális.
#4: Azért nem tudnám igazolni, mert nem vagyok otthon, ahol a dokumentumok vannak.
A felhasználási szokásaim hektikusak, mert ugye nem ide megy a fizetésem. Tavaly 8-10 részletben tettem be 100.000 forintokat, amiből BTC-t vettem, aztán utána semmi jó darabig. Nyáron lehet hogy költök róla minimális összeget, de az év második felében valószínűleg be kell tennem egy nagyobb összeget is, amit több nagyobb tranzakcióval tudok csak megvalósítani, mert repülőjegyet kell vennem és a jegy ára magasabb, mint a normál bankkártyám maximálisan beállítható limitje. A miatt aggódom, hogy megveszem a repülőjegyet, és kérni fogja az igazolásokat én meg elutazom két hétre külföldre és nem fogom ez idő alatt igazolni. Sok rémtörténetet hallottam már a revolutról, hogy milyen aljas módon bántak az ügyfelekkel. Ráadásul angolul sem tudok jól, litvánul meg semennyire, tehát nem fogok tudni velük beszélgetni. Ezért inkább megelőzném a bajt.
Miért? Azért b+ mert nem legális és/vagy nem adózott jövedelemről van szó.
Ezért van tele a gyk, facebook csoportok és hasonló helyek ilyen kérdésekkel.
Egyébként a Revolut egy bank és nem útonállók. Nem veszik el a pénzed. Kérik, hogy igazold a jövedelmed forrását, ha pedig ez nem sikerül, akkor zárják a számládat és az ott található összeget elutalják egy általad megadott bankszámlára. Úgy vannak vele, hogy kínlódjon veled másik bank.
"Azért nem tudnám igazolni, mert nem vagyok otthon, ahol a dokumentumok vannak."
Indulás előtt pár fotó, amit az emailfiókodban viszel magaddal. Nem bonyolult.
"Sok rémtörténetet hallottam már a revolutról"
Csak azokkal fordult elő ilyesmi, akik nem tartották be a bank üzletszabályzatát.
"milyen aljas módon bántak az ügyfelekkel"
Ez a képzeleted szüleménye.
"Ráadásul angolul sem tudok jól"
A google-fordító korszakában ez már rég nem probléma.
"Miért? Azért b+ mert"
Akkor ne én b+, hanem az, aki lopja az adót.
"a gyk, facebook csoportok és hasonló helyek ilyen kérdésekkel"
A pénzügyi analfabétizmus korszakában ezen nincs mit csodálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!