Mi a véleményetek a hitelkártyáról ?
"3 havonta raktak neki rá x százezer forintot és ha elköltötte ha nem akkor ki kellett fizetnie. Nektek mi a tapasztalatotok ?"
Ilyen nincs. Az lehet, hogy felajánlották neki, hogy 100 ezerrel növelik a hitelkeretét. De ha nem költi el, akkor nem növekszik a költsége. A hitelkártyánál nincs készenléti díj, mint egyes számlahiteleknél volt.
"Nektek mi a tapasztalatotok ?"
Nekem van két hitelkártyám jelentős összeggel. Egyrészt arra használom őket, hogy rövid lejáratú diszkont kincstárjegyeket vegyek és az árát havonta visszautaljam a hitelkártyára. A kamat az enyém. Ez főleg akkor volt buli, amikor még 14% volt a DKJ hozama. Akkor kb havi 20 ezret kerestem ezzel. Tudom, nem sok, de csak egy-két kattintás és az öröm, hogy a bankok fizetnek nekem. Kétszer hibáztam el a visszafizetést, de a veszteség kb. 20-ad része volt annak, amit összesen kerestem.
Most már a DKJ alig fizet valamit, de pl. a pénzforgalmat akkor is biztosítja az ingyenességhez a prémium számláimon, ha semmit nem utalok be.
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..
Emellett hitelkártyával vásárolok. Az is 1-2%.
De a hitelkártya nem való olyan embernek, aki többet költ, mint amennyi jövedelme van. Az ilyen illető magas kamatokat fog fizetni.
"hogy aki kiváltja az szinte egy életre eladósítja magát."
Ezt csak azok az idióták csinálják, akik kihasználják a havi hitelkeretet, de csak a minimum összeget fizetik vissza, mert akkor tényleg óriási kamat jön rá az összegre. Ha okosan használod, akkor semmi gond nincs vele: annyit kell havonta költeni, amennyit a határidőre vissza is tudsz fizetni. Akkor nincs semmiféle kamat.
Nekem is volt korábban, amikor még 3-4% visszatérítés is volt bizonyos árukra, de aztán megszűntek az ilyen szintű kedvezmények.
Aztán magának a kártyának megnövekedtek a költségei, meg volt egy alkalom, hogy megfeledkeztem az időben való visszatérítésről valami miatt: akkora kamatot vágtak a nyakamba, hogy egyből semmis lett az az évi pár 10ezer visszatérítés.
Nemsokára lemondtam a kártyát emiatt, nem igazán használtam ki ezeket a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!