Hitelkártya hogyan működik?
Hallottam, ha hitelkartyarol vasarolok akkor jovarnak 1-2%-ot koltesembol. Valamint evvegen is utalnak x osszeget. Nekem igazabol nem lenne teher onnan fizetni a kiadasaim.
Viszont azt nem tudom, hogy pl koltok rola havi 200k majd honap utolso napjan visszafizetem akkor kozben a bank szamol ra kamatot maganak? Vagy kamatatot csak 30 nap utan szamol? Koszi elore is!
Plusz elmondanatok akinek van pl otp hitelkartya milyen rejtett koltsegek vannak?
Hitelkártyának van egy fordulónapja, általában 10-e.
Fordulónapon csinálnak egy zárást, pl költöttél előző 10-e óta 153000Ft-ot.
Utána jön 15 nap türelmi időszak, ha a türelmi idő alatt kifizeted a teljes tartozást, akkor nincs kamat.
Ha egy részét nem fizeted ki, akkor elég magas büntető kamatot kapsz 40-50%.
OTP-t konkrétan nem ismerem, meg kell nézni a kondíciós listát. Szokott lenni bankkártyadíj, havi számlavezetési díj.
Meg kell nézni mennyi visszatérítést tudnál kapni, mennyi a költség.
Szerintem havi 1-2 ezer forintért nem éri meg ezzel szórakozni.
Efölött esetleg érdemes lehet.
De nem árt belekalkulálni, hogy bármikor belecsúszhatsz valami hitelkártya költségbe, ahol a banknak visszadod a korábbi visszatérítés egy részét.
1, koszonom!
Mit ertesz az alatt, hogy barmikor belecsuszhatok hitelkartya koltsegbe?
Annyira nem tunik nagy maceranak az, hogy honap kijelolt napjan atutalok ra x osszeget azert cserebe, hogy kapjak havonta 2-4e kapjak.
Amik nekem eddig voltak:
Limit túllépési díj, amikor ráterhelték az éves kártyadíjat, amivel nem kalkuláltam előre.
Vagy kifizettem a kártya adósságot már 9-én, de 10-én ráterhelték a számlavezetést, amit emiatt nem is fizettem ki.
A bank nem jótékonyságból ad neked jóváírást. Ha is nem konkrétan rajtad, de az összes kártyahasználón ő keresni fog. Emiatt előfordulhat, hogy belecsúszik az ember egy-egy nem várt költségelembe. Ez nem tragédia, de ha csak havi 1000Ft a haszon, az könnyen el is tud tűnni.
Emiatt kis haszonnal szerintem nem érdemes a visszatérítésekre hajtani. A kicsiből könnyen lesz 0 a nap végén.
A hitelkártya használat nagyon egyszerű, csak nem szabad túlbonyolítani:
- fordulónaptól fordulónapig költöd a pénzt. (Ha a fordulónap 10-e, akkor 11-től 10-ig, az utolsó napot is beleértve.)
- a fordulónap utáni napon kapsz egy összefoglalást, hogy mennyi a teljes befizetendő összeg és mi a határidő. Ha nem esik bankszünnapra, akkor 15 nap. Annyit befizetsz, sem többet, sem kevesebbet. Közben ha van még kereted, tovább vásárolhatsz, de az csak a következő befizetésnél számít.
- nem veszel fel készpénzt.
- kikeresed a legkedvezőbb számlát és kártyát, aminek kevés vagy 0 Ft az éves díja.
- a visszatérítés általában 1%, de némely költésekre felmehet 4%-ig. Jó, ha olyan kártyát választasz, ami megfelel a vásárlási szokásaidnak. Vannak havi, éves vagy negyedéves korlátok a visszatérítésre.
- vannak akciók, amikor pénzt kapsz, amiért kártyát igényeltél és használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!