Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ma hívott egy CIB bankos...

Ma hívott egy CIB bankos rakerestem a telefonszámra Googleben és sokan azt írták rá hogy kamu.ez hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
Hívtak hogy egy olyan tranzakció történt ami elég fura volt mert 1 yen összegben vontak le pénzt tokyobol. Azt hittem hogy kamu már a telefon ranyomasa szélén álltam és akkor mondta hogy én is megtudom nézni és tényleg ott volt az az 1 yenes fizetés. Én a bankkártyámmal elég szkeptikus vagyok nem szeretem megadni a személyes adataimat de szerintem ez normális. Mondta hogy csak egy születési dátum kéne és anyum neve. Ez is fura volt hogy nem a bankkártyám adatait szeretné ezért gondoltam hogy igaz és amúgy az is volt le is tiltotattam a kartyámat.sokan azt írták a számra hogy csaló de nekem valahogy nem volt az pedig ugyan azzal a számmal hívták mint a többieket a csalók. Pedig a CIB oldalán is fent volt.
2024. márc. 29. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem csalo, valoszinuleg megadtad a kartyaadataidat olyan oldalon ahol nem kellett volna es lenyultak. Az 1 jenes terheles egy proba volt hogy mukodik-e a kartya, de szerencsedre a bankbiztonsagi rendszer megfogta.
2024. márc. 29. 22:12
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Szoval ha valaki ellopja a bankkartya adataidat, beterheli a kartyad 1 yennel es felhiv teged, akkor elarulod neki minden szenelyes adatod?

Ettol fuggetlenul lehet valodi a hivas meg lehet hogy nem az, igy latatlanban ennel tobbet aligha tudunk mondani.

2024. márc. 29. 22:29
 3/8 anonim ***** válasza:
váó
2024. márc. 29. 23:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ez is fura volt hogy nem a bankkártyám adatait szeretné ezért"

a bank sosem kér bankkártya/bankszámla adatokat telefonban, sms-ben, emailben...ezt azért illene tudni, kb minden bank weboldalán kint van láthatóan. és azt is, hogy pont személyes adattal szoktak azonosítani. az pedig név, születési idő, anyja neve.

2024. márc. 30. 06:12
 5/8 anonim ***** válasza:

"Én a bankkártyámmal elég szkeptikus vagyok nem szeretem megadni a személyes adataimat de szerintem ez normális."

valahol mégis megadtad, ha pénzt húztak le róla...

2024. márc. 30. 06:13
 6/8 anonim ***** válasza:

A kijelzett telefonszám egyáltalán nem jelenti azt, hogy a hívás autentikus!

Tucatszámra vannak a neten VoIP-os szolgáltatók, ahol tetszőleges kijelezendő számot megadhat a csaló.

2024. márc. 30. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:

A bankot vissza tudod hívni. A csalót nem.

Ha a kérted, hogy tiltsák le a kártyádat és a hívás végén letiltották, akkor a bankoddal beszéltél.

2024. márc. 30. 23:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Simán megtörténhet ilyesmi akkor is, ha az ember nem adja meg gyanús oldalakon a kártyaszámát. Én ilyesmit sosem teszek, mégis egyszer felhívott a bankom, hogy észleltek egy 1 dolláros próbálkozást egy übereats-nél, nem hagyták, hogy átmenjen, de ugye tényleg nem én voltam?

Mikor mondtam, hogy tényleg nem én, akkor elmondták, hogy akkor a biztonság kedvéért tiltják a kártyát, és máris küldenek egy másikat.

2024. márc. 31. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!