Miért vesznek még sokan Eurót befektetésnek, ha az a közvélemény van elterjedve, hogy Európát tönkre akarják tenni? Mi lehet az összefüggés?
Amúgy én nem eurót vettem hanem 25-25 %
Euró 💶
Angol Font 💷
Dollár 💰
Svájci Frank
Üdv!
Első:
Nyílván te is tudod, hogy nincs erről statisztika. Csak következtetések vannak. Nekem egyszerűen ez jön le a hírekből, úgyhogy valószínüleg nem csak nekem.
Az USD emelkedik, és az EUR hozzá képest folyamatosan romlik. Bár az is igaz, hogy a HUF az EUR-hoz képest is romlik, de az előző mondatból az következik, hogy a dollárhoz képest még jobban. Úgyhogy nem értem, miért nem USD-be rakja a pénzét EUR helyettmindenki, aki csak befektetni akar.
Második:
Egyértelmű, hogy jobb mint HUF-ban hagyni. Hasonló kockázatú befektetésnek ott a RUB, az oroszoknak általában kedvez a tél (lásd: napoleoni háborúk, sztálingrád), ha esetleg ez nem riaszt el. Ha tudsz jobb megoldást te is, az engem is érdekel. (Amit leírtam, véleményként kezeld, ez volt az apróbetűs rész:))
Harmadik:
Ezt így nem igazán értem, nyílván a kockázatkerülés a lényeg, de ha kicsit kifejted, azt megköszönöm.
Harmas vagyok.
Te is írtad hogy ez USD jobban emelkedik tehát érdemes abba rakni de tudni kell hogy az is egy időzített bomba.
Személyes véleményem az hogy bármi lenne a forint de ebből a négyből lesz egy legjobb ami egyáltalán nem biztos hogy az első kettő lesz az csak a legvalószínűbb.
Ha bejön az általános vélemény hogy mindegyik nagyjából jó akkor csak nyertem ha az egyik viszont lényegesen jobb lesz egy másik meg összeomlik akkor így jövök ki a legjobban mármint így hogy nem tudom hogy melyik melyik lesz.
Ketteskent a válaszolok de én vagyok a hármas is.
Az euró és a többi nekem csak egy ugródeszka a végső cél A kripto ahol szerintem lesz még egy nagy mélypont.
Ebben a pillanatban viszont úgy látszik hogy az már megvolt pár hónapja és itt indul a happy.
Remélem nem így lesz mert én még nem vagyok benne.
Köszi, így már tiszta!
Hasonlóképp látom én is, csak más nézőpontból, mármint a kockázatkerülést.
Nekem az a személyes véleményem (sok másnak is), hogy a EUR-t be akarják áldozni, hogy a dollárt megmentsék. (Persze nem egyből, mert az durva lenne). Az viszont szakmai vélemény, hogy az EUR az az USD kisöccse.
Az USD - ben még vannak tartalékok, mármint olyan szempontból, hogy vezető világvaluta. De! Nagy változások vannak a világban, gondolom erre utaltál azzal, hogy időzített bomba. Én épp ezért keresek olyat, amit szerintem annyira nem befolyásol a dollár esése.
Ez igaz, csak azzal túl sokat kell várni, hogy hozzon kevés hasznot.
De bármi van, hosszú távon csak felfele mehet. Egyébként szerintem csak a kereslet-kínálat törvénye hat rá, inflálódni nem tud, és az sem igaz, hogy feltétlenül ellentétesen mozog a részvényekkel.
Elképzelhetőnek tartom, hogy a kamatok még emelkedni fognak, főleg ha abból indulunk ki, hogy az államnak kell a pénz.
Én gondolkodok még a BMÁP-on. Bár függ a dollártól, papíron az alacsonynál egyel magasabb, tehát mérsékelt kockázatú. 4 éves, három havonta van kamatfizetés, de futamidő közben 90% on váltják vissza. Bár a postán azt mondták, állami garancia van a tőkére és a kamatra is, nem igazán értem, hogy tudnak változó kamatozásra állami garanciát adni. Ezt még körül kell járnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!