Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért vesznek még sokan Eurót...

Muke kérdése:

Miért vesznek még sokan Eurót befektetésnek, ha az a közvélemény van elterjedve, hogy Európát tönkre akarják tenni? Mi lehet az összefüggés?

Figyelt kérdés

2022. okt. 24. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Hol talalhato errol a kozvelemenyrol statisztika?
2022. okt. 24. 21:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert jobb mint forintban hagyni. De ha tudsz jobbat akkor érdekel.
2022. okt. 25. 07:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én nem eurót vettem hanem 25-25 %

Euró 💶

Angol Font 💷

Dollár 💰

Svájci Frank

2022. okt. 25. 07:47
 4/10 A kérdező kommentje:

Üdv!

Első:

Nyílván te is tudod, hogy nincs erről statisztika. Csak következtetések vannak. Nekem egyszerűen ez jön le a hírekből, úgyhogy valószínüleg nem csak nekem.

Az USD emelkedik, és az EUR hozzá képest folyamatosan romlik. Bár az is igaz, hogy a HUF az EUR-hoz képest is romlik, de az előző mondatból az következik, hogy a dollárhoz képest még jobban. Úgyhogy nem értem, miért nem USD-be rakja a pénzét EUR helyettmindenki, aki csak befektetni akar.

Második:

Egyértelmű, hogy jobb mint HUF-ban hagyni. Hasonló kockázatú befektetésnek ott a RUB, az oroszoknak általában kedvez a tél (lásd: napoleoni háborúk, sztálingrád), ha esetleg ez nem riaszt el. Ha tudsz jobb megoldást te is, az engem is érdekel. (Amit leírtam, véleményként kezeld, ez volt az apróbetűs rész:))

Harmadik:

Ezt így nem igazán értem, nyílván a kockázatkerülés a lényeg, de ha kicsit kifejted, azt megköszönöm.

2022. okt. 25. 19:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Harmas vagyok.

Te is írtad hogy ez USD jobban emelkedik tehát érdemes abba rakni de tudni kell hogy az is egy időzített bomba.

Személyes véleményem az hogy bármi lenne a forint de ebből a négyből lesz egy legjobb ami egyáltalán nem biztos hogy az első kettő lesz az csak a legvalószínűbb.

Ha bejön az általános vélemény hogy mindegyik nagyjából jó akkor csak nyertem ha az egyik viszont lényegesen jobb lesz egy másik meg összeomlik akkor így jövök ki a legjobban mármint így hogy nem tudom hogy melyik melyik lesz.

2022. okt. 25. 20:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Ketteskent a válaszolok de én vagyok a hármas is.

Az euró és a többi nekem csak egy ugródeszka a végső cél A kripto ahol szerintem lesz még egy nagy mélypont.

Ebben a pillanatban viszont úgy látszik hogy az már megvolt pár hónapja és itt indul a happy.

Remélem nem így lesz mert én még nem vagyok benne.

2022. okt. 25. 20:07
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi, így már tiszta!

Hasonlóképp látom én is, csak más nézőpontból, mármint a kockázatkerülést.

Nekem az a személyes véleményem (sok másnak is), hogy a EUR-t be akarják áldozni, hogy a dollárt megmentsék. (Persze nem egyből, mert az durva lenne). Az viszont szakmai vélemény, hogy az EUR az az USD kisöccse.

Az USD - ben még vannak tartalékok, mármint olyan szempontból, hogy vezető világvaluta. De! Nagy változások vannak a világban, gondolom erre utaltál azzal, hogy időzített bomba. Én épp ezért keresek olyat, amit szerintem annyira nem befolyásol a dollár esése.

2022. okt. 25. 23:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Az aranyra mondják ezt hogy szinte semmi se befolyásolja. De annak alig van nyeresége az csak értek tartó inkabb
2022. okt. 26. 00:49
 9/10 A kérdező kommentje:

Ez igaz, csak azzal túl sokat kell várni, hogy hozzon kevés hasznot.

De bármi van, hosszú távon csak felfele mehet. Egyébként szerintem csak a kereslet-kínálat törvénye hat rá, inflálódni nem tud, és az sem igaz, hogy feltétlenül ellentétesen mozog a részvényekkel.

Elképzelhetőnek tartom, hogy a kamatok még emelkedni fognak, főleg ha abból indulunk ki, hogy az államnak kell a pénz.

Én gondolkodok még a BMÁP-on. Bár függ a dollártól, papíron az alacsonynál egyel magasabb, tehát mérsékelt kockázatú. 4 éves, három havonta van kamatfizetés, de futamidő közben 90% on váltják vissza. Bár a postán azt mondták, állami garancia van a tőkére és a kamatra is, nem igazán értem, hogy tudnak változó kamatozásra állami garanciát adni. Ezt még körül kell járnom.

2022. okt. 26. 23:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Folyton mondják hogy bizonyos esetekben elveheti ezeket a állam. Valaki szerint ez hülyeség. Az én szememben ez is egy kockázat.
2022. okt. 27. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!