Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért gondolják, hogy rossz...

Miért gondolják, hogy rossz ötlet a 10% önerő?

Figyelt kérdés

Csak elméleti kérdés mert lehet a bank nem adna egy kis panelre 10% önerőre hitelt. De ha mégis, én 220 ezret fizetek albérletre rezsivel együtt már 3 éve. 5 éve van normális munkahelyem és 500 nettót keresek. Ha az albérletet tudom fizetni évek óta, akkor a hitelt miért ne tudnám fizetni? Sokan ellenzik ezt de én nem látom, hogy miért lenne nehéz nekem fizetni mondjuk egy havi 180 ezres hitelt, ha 3 éve stabilan fizetek ennyit albérletre.

Mivel lenne másabb nekem ha adnának a 4 milliós spórolt pénzemre egy kis panel lakást? Miért lennék felelőtlen?

2024. márc. 2. 20:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egyébként meg teljesen fullra valószínű nem nullázom le magam, azt szeretem ha van legalább kb 3-4 havi tartalékom, nyílván ez az önerőm felül, függetlenül attól hogy 10 vagy 20 %. ha bármi van addig tudom fizetni az albérletet (később hitelt). Annyi idő alatt meg lehet azért munkát találni…
2024. márc. 3. 11:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Adósságcsapda
2024. márc. 3. 13:04
 13/17 anonim ***** válasza:

"nyakadon van 50 milliós hitel amit nem fogsz tudni fizetni"

Miért, helyette egy 45 milliós hitelt tudnék fizetni? Oké, hogy az önerő a felére csökkent, de nem így kell nézni. A hitelösszeg, eddig az ingatlanérték 80 %-a volt, most 90 % lehet. Ennek megfellően a havi törlesztő mondjuk 200 ezer helyett lett 225 ezer. Teljesen mindegy, ha kirúgnak egyiket sem tudod fizetni.

2024. márc. 11. 18:58
 14/17 anonim ***** válasza:
#13: Ennyi erővel legyen 0%...
2024. márc. 12. 14:13
 15/17 anonim ***** válasza:

Sokan nem tudják elképzelni, de tök jó hitelbiztosítások vannak pont ilyen helyzetekre.

Meg ugye ahogy te is írod, ha marad 3-4 havi vésztartalékod az önerő kifizetése után, az már nem rossz.

Szóval egyáltalán nem felelőtlenség 10% önerőre hitelt felvenni. Nem rosszabb, mint 20-30%-ra... csak itt túlságosan óvatosak az emberek.. igazából az a lényeg, hogy mennyi a törlesztő a fizudhoz képest. Mondjuk az más kérdès, hogy panelt valszeg nem fognak hitelezni 10% önerővel.

2024. márc. 30. 23:20
 16/17 anonim ***** válasza:

Kanadában a minimum önerő 5% és mégis minden megy szépen! 5 és 20% között kötelező eleme a szerződésnek egy hitelbiztosítás, ami bár pénzbe kerül, de még a hitelkamatot is leviszi, így annyival sokkal nem drágább, mint 20% önerő felett.

Mennyivel támogatóbb egy ilyen rendszer az abszolút tiltáshoz képest!

2024. márc. 30. 23:55
 17/17 anonim ***** válasza:

#16: USA-ban szintén 5%, UK-ben is.

Ebből is látszik, hogy mennyire éretlen még a magyar hitelezési rendszer 34 év után is...

2024. márc. 31. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!