Miért gondolja még mindig ennyi nő, hogy jó ötlet olyannal gyereket vállalni aki semmit nem segít otthon?
Főleg a párkapcsolatok rovatban van rengeteg panaszkodós kérdés, hogy elegük van már a párjukból mert mindent egyedül csinálnak a gyerek körül stb. És ha megkérdezed, hogy a gyerek előtt segített-e akkor valahogy mindig az a válasz, hogy hát igazából nem.
Hogy gondolhatja valaki, hogy ha a párja nem foglalkozik a háztartással, semmilyen felelősséget igénylő dologhoz nincs kedve, mindenbe csak pár hónapig fektet energiát akkor majd a gyerekkel más lesz? Hogy lehet, hogy ennyire nem tudnak a párjuk magatartásából következtetni arra, hogy nem lesz jó apa?
Pont ez az.Mi az,hogy segít?Amikor mindenki otthon van,miért nem közös feladatok vannak?Amíg a másik dolgozik,az anya is ugyanúgy "dolgozik",gyakorlatilag meg sem áll.(Persze vannak kivételek,akik tojnak mindenre..)
Nekem sikerült egy olyan férj,akiről tudtam,hogy nem egy háztartási tündér.Nagy szerelem,csodálatos szex,és ezen kívül a jég hátán is megél,családszerető.Elfogadtam,hogy ilyen,cserébe,hogy ilyen érzéseket vált ki belőlem.Aztán jött a gyermek,meg kellett küzdeni érte,majd hamar jött a második.Kiütközött,hogy neki meló,meló,meló,hoppá,közben lestarpált anyuka,alig él,kimerült,eszébe jut,hogy mi lesz,ha kimúlik a fáradtságtól..Akkor már kevesebb meló,több otthoni "segítség",pl.nem egyedül 2 pici gyerekkel vásároltam be,többet foglalkozott velük hiszen ezért VÁLLALTUK együtt őket,de még mindig nem az igazi.Majd visszamentem dolgozni,felváltva vittük öket oviba,bölcsibe,de a háztartási meló szintén rám várt 90%ban,de legalább a gyerekeket el tudta rendesen látni.Majd 2 év és eldöntöttük,kertes házba költözünk,és jöhet a 3.baba.Már sokkal jobb a helyzet,mosogatógépbe pakol,a gyerekekkel elpakolja a játékokat,sepreget,felmos.Kertet,udvart rendez.Nem mindent,de azért nagyon-nagyon sokat fejlődött a 12-13 év alatt.Nekem is sokszor kellett panaszkodnom,átbeszélni,hogy mit szeretne,nem lesz ez így jó,stb.,de nekem megéri,mert ugyanúgy,sőt jobban szeretem,mint valaha.Csodálatos apa,aki imádja a gyerekeit,dolgozik értünk,csak nem egy házitündér.3 gyerekkel is elvan,ha nekem dolgom van.(Bár izzad rendesen.)Megértem a panaszkodást,de pl.én nem irogattam senkinek erről. Hanem a férjemmel próbáltam elfogadtatni,hogy ez így nem jó.Sokszor sajnos a közvélemény is az,hogy az anya van otthon,csináljon mindent ő a kisgyerekek körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!