1 millió forintot JELENLEG mibe érdemes befektetni, ami biztonságos és a legtöbb hozamot biztosít?
Természetesen államkötvényre gondoltam első körben, de azon belül nem tudom melyik éri meg jelenleg miután kifutott a tavalyi 2033/I PMÁP csodakötvény.
Bitcoin-ról idióta módon lecsúsztam, mert beszari módon ami volt 300k azt is eladtam, most meg hogy az amerikai tőzsdefelügyelet történelmi döntése megszületett már semmi értelme vennem, mert így is egekben már az árfolyama. Arany szintén az egekben.
Ingatlanra meg nyilván nem elég ennyi pénz.
Tőzsde meg nyilván nem játszik, mert azt se tudom eszik-e vagy isszák és nem akarok bebukni.
18.-ra, a kérdezőnek.
Mondjuk normális tanfolyamra gondoltam. Pl. haverom tanár volt. Ráment az összes spórolt pénze, de letette a busz jogsit. Most Ausztriába jár sofőrködni.
"Csak azért, mert a mai világban mindenki tudja, hogy 30, de talán 25 felett is, ha egy másik szakterületen kezdesz zöldfülűként a kutyának se kellesz."
Ez jó nagy baromság. Sose volt még ilyen könnyű pályát váltani. Life long learningről hallottál már? Rengetegen képzik át magukat ennél idősebben is. A mostani fiataloknak meg valószínűleg többször is át kell magukat képezni, mert a következő 30 évben nagyon sok munkakör gyakorlatilag meg fog szűnni.
Kérdező: A kérdés módod alapján nekem olyan típusnak tűnsz, aki mindig csak kesereg, hogy miért nem lépett meg egy korábbi remek döntést, ahelyett, hogy lépnél végre valamit.
Lehet, hogy lemaradtál a csodakötvényről, lehet, hogy a mostaniak nem kamatoznak annyira jól, de még mindig az állampapír az, ami a legnagyobb biztonság mellett legjobban kamatozik és minél később fektetsz bele, annál rosszabbul fogsz járni. Ha még tavaly beszálltál volna, idén már kamatozna. Ha csak idén fogsz beszállni, akkor jövőre fog csak kamatot fizetni. Ha még idén se fekteted be a pénzed, akkor még jövőre se kezd el kamatozni.
Lehet, hogy tudnál jobb döntést is hozni. De a legrosszabb döntés, hogy semmit nem lépsz, csak vesztegeted a saját idődet.
A biztonság és a hozam fordítottan arányosak egymással. Ami biztonságos, az kevesebb hozammal jár, viszont bukni is kevésbé tudsz rajta. Amin sokat tudsz nyerni, azon veszíteni is könnyebb.
Ami gyorsan és garantáltan sokat fizet kockázat mentesen az meg átverés.
Minél jobban ismered a piacot, annál jobban tudod értékelni és helyén kezelni a kockázatokat, de akkor is vannak kockázatok. Varázs megoldások meg nincsenek.
Képezd magad és kis pénzekkel, keveset kockáztatva ismerkedj a különféle lehetőségekkel - vagy ha nem akarod képezni magad, akkor menj biztosra és ne agyalj rajta, hogy lemaradtál az eddigi remek állampapírokról, vedd meg ami most elérhető legjobb, mert ennél jobb most úgysem áll rendelkezésedre.
Akik lepontozták a bitcoint és a 10-es aki épp egy kis korrekcióra világított rá, tavaly március óta 2,5 millióból eddig 9 et csináltam.
Igaz, nincs BTC-m hanem népszerű altcoinjaim (nincs memecoinom) és még 60 nap van kb a BTC felezésig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!