Mibe érdemes most befektetni 10 millió forintot? Vagy valami oldalt tudtok, ahol fel vannak tüntetve, hogy mi hány % hozamot hoz, és mennyire biztonságos?
Bankmonitor.
Egy jó tanács: a kötvényalapok múltbeli hozamait ne vetítsd ki a jövőre! (Én szóltam.)
S ez bevált nekem mert 2007 be is vettem egyet 12. 9 ért és ez most kb 22 ét ér, ezt 120 ért adom ki 44 nm.
Banki kamatok és allampapír is aprópénz nem eri meg betenni,
A Bankmonitoron ki is számolják neked. Amúgy szerencsére nem nagyobb jellemzően az infláció a betéti kamatoknál, vagyis lehet reálhozamot elérni középtávon (általában rövid távon is).
A Prémium állampapír középtávú megoldás, ami kifejezetten az infláció fölött fizet x% kamatot. Az Államkincstárnál érdemes venni. Ilyenkor viszont az a kockázatod, hogy az összes pénzed magyar állampapírban van.
Ezt a kockázatot még úgy tudod csökkenteni, hogy porlasztasz: egy része állampapírban, más része egy bankban, a harmadik egy másik bankban, a negyedik egy külföldi bankban stb. Bár 10 milliónál szerintem még túlzás az igazán alapos porlasztás.
Bankoknál érdemes elcsípni az akciós éves lekötéseket, főleg a feltétel nélkülieket.
Viszont 2-3%-nál nagyobb hozamra _csak_ jelentős kockázatvállalással számíthatsz. Ilyenkor jön szóba a befektetési alap ill. ETF és az ingatlan is, számos egyéb értékpapír és befektetési eszköz mellett. Ingatlant fizikailag vásárolni kiemelten magas kockázatú befektetés, olyan, mint egy fejlődő országbeli részvényalap pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!