Lehet- e ilyet a Pmápnál?
Szóval van 9 millióm,ami eddig dkj-ban volt, de most nagyon lent vannak a kamatok ennél.
Nyilván szimpatikus a pmáp kamatja, de jövö október/ szeptemberben szükségem lenne a pénzre. Megérné-e addig pmápba fektetni? Hogyan történik ilyenkor a visszaváltás?
"Megérné-e addig pmápba fektetni?"
A most kapható PMÁP kamata kicsit több mint 1 évig 9,9%. 9 hónap alatt 7,4%. Az idő előtti eladáskor a mostani szabályok szerint vesztesz 1%-ot. Marad 6,4%, ami kicsit több, mint a DKJ aktuális 5,4%-a. Neked kell eldölteni, hogy megéri-e.
"Hogyan történik ilyenkor a visszaváltás?"
Rányomsz az eladás menüpontra. Kiválasztod a PMÁP-odat. Beírod az eladni kívánt mennyiséget. Végigkattintgatod a folyamatot és ott lesz a pénz az ÁKK-s forintszámládon.
Köszönöm a választ.
Ez az idei évi pmáp kamat. De ha én jövöre vennék papírt mikor kijön a 18% -os? Ha mondjuk ott marad 6 hónap akkor 9% kell számolni (mínusz 1%)?
Nem jön ki semmi 18%-os.
A régebbi infláció követő papírok fognak jövőre annyit fizetni.
Viszont olyat már nem tudsz venni.
Ami most kapható az 9,9%-ot fizet a 2024-es évre 2025-ben.
Mostmár rájöttem,hogy lemaradtam.
Dkj-ban utaztam eddig, más befektetési formának eddig nem néztem utána, egészen a kérdés kiirásáig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!