Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP junior számla: Hogyan...

OTP junior számla: Hogyan tudom letiltani egy adott bankszámlaszámról érkező utalásokat? Tehát, hogy arról a számlaszámról az enyémre ne érkezhessen több pénz?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm érzelmi zsarolásra használja, hogy pénzt küldd nekem, ezért akarom letiltani. Elegem van az oda-vissza küldözgetésből. Utánanéztem, nem találtam meg a módját.

2023. dec. 2. 16:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Semmit, nem reagálsz rá, és örülsz az ingyen pénznek. Előbb utóbb meg fogja unni ha nem reagálsz rá.
2023. dec. 3. 13:41
 12/13 krwkco ***** válasza:
74%

"Előbb utóbb meg fogja unni ..."

Ez nem így van. Egyre erősödni fog benne az érzés, hogy a kérdezőtől joggal követelhet valamit. Nagyon sok erőszakos bűncselekménynek vagy akárcsak egy kellemetlen közeledésnek ilyen téveszme a mozgatója. Amíg nincs más megoldás, a legbiztonságosabb, ha a kérdező következetesen és azonnal visszaküldi a pénzeket. Akkor is, ha ez költségekkel jár.

2023. dec. 3. 14:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Sajnálom a helyzetedet kérdező, igen szorult helyzetben vagy. Tényleg semmit se lehet kezdeni az ilyennel, sehogyan se lehet megértetni vele a dolgokat. Elköltözni pedig valószínűleg nem tudsz. Ha tudnál, már megtetted volna - vagy az túl sokba kerül azért, hogy megszabadulj tőle. Meg: Biztosan nem fogja megtudni, hogy hová költözöl? Hmm...

Nem tudom, hogy rendőrség bevonása jó döntés lenne-e. Lehet, hogy durvulna a helyzet. Ezenkívül a rendőrök se tehetnek meg akármit, amit józan paraszti ésszel meg kellene tenniük.

Egy, de talán két dolgot mégis tudsz csinálni: Lassabban, megkésve reagálsz az üzeneteire. Ezenkívül ahol látható vagy (a virtuális térben), ott offline-ra teszed magad.

A másik, hogy megpróbálod megmondani, hogy mire költse a pénzét és, hogy mit csináljon azért, hogy változást érjen el. Talllllán másfelé tendál majd a helyzet. De az is lehet – és inkább ez a valószínűbb –, hogy még szorosabban fog hozzád kötődni, mert hálás lesz azért, hogy jó dologra költötte, ami miatt jó irányba halad az élete. Hát, nem tudom... Talán akkor már kezdeget a saját lábára állni. De, ha nem kap máshonnan információkat, akkor akkor is rád lesz utalva és akkor a felelősség is nagyobb lehet rajtad, mert te mondod meg, hogy mit csináljon. De még az is lehet, hogy keresel a részére egy csoportot vagy közeget (akár úgy, hogy ő anonim marad) (az online térben vagy akár fizikailag is) és onnantól kezdve remélhetőleg hozzájuk (is) fog menni, ha "megfelelnek" a válaszok.

Hát, nem tudom. Így, mielőtt elküldtem a hozzászólásomat, eléggé semmitmondónak tűnik a válaszom. De ennek oka az, hogy eléggé patt helyzetben vagy; nem tudni, hogy mi a jó lépés.

Azért majd írj, ha történt valami, mert kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen patt helyzetben mi a működő megoldás. (Aztán lehet, hogy mindenkinél más.)

2023. dec. 7. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!