Diákhitel, képzési hitel! Megéri felvenni?
Figyelt kérdés
Szeretnék munka mellett mégegy diplomát szerezni levelező képzésen. Sosem vettem fel diákhitelt, most olvasom, hogy elvileg kamatmentes. Nem sok egy félév díja (280 e ft), simán ki tudnánk fizetni, de elgondolkodtam, hogy nem lenne-e érdemesebb megtartani a megtakarításunkat, inkább hitelből finanszírozni és majd a képzés után lassacskán elkopik. Elinflálódik és a megmaradt befektetésünk/megtakarításunk is kamatozik.
Van valami buktatója? Tartok tőle, hogy valami apróbetűs részt nem olvastam.
2023. nov. 30. 17:28
1/4 anonim válasza:
A diákhitel pontos nevén rulírozó hitel. Ilyet rövid lefolyásúnak addagnak vállalatoknak. Máris van mihez viszonyítani. Vállalatnak adják nem egy hallgatónak.
2/4 anonim válasza:
Amíg 0% a kamata addig miért ne lenne érdemes felvenni, ha közben nálad kamatozik a pénz. A kockázata az, hogy hirtelen csúnyán belenyúlnak a feltételekbe, de szerintem ez politikailag nem lenne kifizetődő, és a költségvetés szempontjából sem lenne számottevő haszna.
3/4 A kérdező kommentje:
Igazából, ha különösebb büntetés nélkül végtörleszthető bármikor, akkor az sem baj, ha hirtelen változnak/romlanak a feltételei.
2023. dec. 2. 13:22
4/4 anonim válasza:
Ha nem költöd el a pénzt hanem biztonságos eszközben tartod, akkor én nem látok benne jelentős kockázatot. Ha elköltöd a pénzt, vagy kockázatos eszközbe teszed és elveszti az értékét, akkor viszont ott lesz az adósságod fedezet nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!