Megéri Diákhitelt felvenni? Negatív vélemények a diákhitelről?
Ahogy itt beleolvastam néhány kommentbe az oldalon, elég negatívan írtak a diákhitelről, de nem fejtették ki, hogy mi vele a gond.
Lehetséges, hogy át leszek sorolva fizetősre az őszi, utolsó félévemben (tudom április van, még egy csomó idő hátra van, tanulj...ez ennél kicsit hosszabb, több összetevős sztori :) ). Drágább szak, de ha nem érdemes diákhitelt felvenni, akkor még ki tudom fizetni. De az jobbnak tűnik, hogy nálam van a pénzem, kamatozik és majd szépen visszafizetem évek alatt.
Diákhitel2 elvileg kamatmentes, kalkulátorba is vállalhatónak tűnő összegek jöttek ki, mégis azt írták, hogy semmiképp se diákhitel.
Mi benne a rossz? Érdemes felvenni?
Plusz kérdés, hogyha felvenném, mikor érdemes az igénylést megkezdeni, mennyi idő a folyamat?
Azért mondják, sokan, hogy inkább ne, mert ostobák, és csak addig terjed a pénzügyi jártasságuk, hogy "fujj hitel, én azt soha".
Ebben a helyzetben nettó nyereség felvenni.
Nem nagy titok, hogy érték rendi álláspontból beszélnek. Arról szól, hogy jobban kell az államnak támogatni a tanulást a lakhatást pénzben, mint hungarikum 0%, 8% kamatos hitelekkel elrejteni szőnyeg alá seperni.
Magyarországnak van múltja a retardált hitelért kapkodásnak. A Kádár rendszer is adósságspirálba került a végére. Devizahiteles válságot az első Orbán kormány okozta, mert ők vezették be. Gyurcsány megadta a lovat rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!