Szabad felhasználású diákhitelt megéri felvenni? Állampapírba való befektetésre.
Mivel már megkaptam az irgumburgumot, ezért; SZABAD felhasználású, akár el is ihatnám.
Szóval. Van már állampapírom, PMÁM, de azt most vezetik ki tudtommal, illetve lesz hosszabb futamidejű. Másrészt szerintem még nőni fog a kamata a diákhitelnek, így nem tudom hogy érdemes-e felvenni. Másrészt igen. Eddig szkeptikus voltam, de már úgy vagyok mint a magán nyugdíj pénztáraknál. Egy tolvonás, és bármi.
Azonban, ha ettől elvonatkoztatunk, még ott a BMÁP. Persze kevesebb kamatozással.
Vélemények?
"Eddig szkeptikus voltam, de már úgy vagyok mint a magán nyugdíj pénztáraknál. Egy tolvonás, és bármi."
Eddig szkeptikus voltál, de már tudod, hogy bármikor jöhet egy tollvonás?
Nem érzel itt egy kis ellentmondást?
Röviden, ha a "bármit" várod, akkor nem érdemes.
A többit meg el tudod olvasni itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugy..
"de azt most vezetik ki tudtommal, illetve lesz hosszabb futamidejű"
Már csak 2033-as lejáratú PMÁP van.
Egyébként tudom bántó leszek, de fáj olvasni az írásodat, most érettségiztél egy-pár éve, és ennyire képtelen vagy megfogalmazni a gondolataidat. Ez elég fájó nekünk 30 plusszos boomereknek.
Igazából picit spicces vagyok. De a lényeg kiolvasható. Im sorry.
#1 és igen. Szkeptikus voltam. Hittem abban a bizonyos "tollvonásban". Mostmár jobban hiszek a különböző trendeket nézve.
De szerintem nem szivathatnak meg annyira. Egy fillért nem költöttem el, és még ki is egészítettem mindig, saját pénzemből.
"De szerintem nem szivathatnak meg annyira"
Ja, ahogy a magánnyugdíjpénztárasokat, kaszinókat, trafikokat, tanárokat katás vállalkozókat, napelemeseket sem szívatták meg, ugye?
Hagyjuk már ezt a magánnyugdíjat. Azt a pénzt, amivel kötelezően az otp-t tömted, most nem az otp-hez utalja az állam, miután tőled elszedte, hanem a saját nyugdíjpénztárába.
Sokszor leírtam már, leírom neked is, hogy a legnagyobb kockázat az ilyen befektetéseknél ha egyszer csak gondol egyet az ember és elkölti a pénzt. Túlzott optimizmus, elégtelen önfegyelem valódi kényszer, vagy bármi miatt előfordulhat. Aztán ott áll az adósságaival, egy fillér nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!