Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kötelesek vagyok fizetni vagy...

Kötelesek vagyok fizetni vagy sem?

Figyelt kérdés

Felvettem anyámnak hitelt, 3 évre, 2 és fél évig fizette majd az utolsó 6 hónapot nem. Jött a papír, a bankom kiadta behajtásra 1 számú cégnek, az kiadta egy inkasszó cégnek alválallkozásba 2 számú cégenk. Én 1-sel kötöttem egy részletfizetési megállapodást, de a 2-es volt a meghatalmazott, így ők írták alá az 1-es nevében. A 2-es 60 Ft-ot számolt ki havi 10 Ft-tal fél évig. Befizettem az utolsót is, felhívtam telefonon a 2-es, azt mondták már le is zárták az ügyemet,ennek már több mint öt hónapja. Erre most az 1-es cégtől kaptam el levelet, hogy tartozom még 30-al. Azt mondták lehet a 2-es elszámolta az összeget, így még mindig tartozom.

Behajthatja rajtam az 1-es az állítólagos tartozásom. A részletfizetési megállapodást az 1-sel kötöttem, a meghatalmazottjuk A 2-es volt, de ez jogszerű, hogy valakinek a meghatalmazottja írja alá, de attól ő a szerződött fél. Kicsit ideges vagyok, mert nem az összegek mellett még szerepel 3 db nulla is, azaz a 30 az 30 ezer. Köszönöm, hátha van egy ügyvédtanonc is itt.

2010. okt. 20. 17:08
 1/6 A kérdező kommentje:
A részletektől eltekintve ha érvényes a szerződés és befizettem, és utána jönnek rá, hogy kevés pénzt fizettem, akkor behajthatják rajtam? Vagy eső után köpönyeg? Vagy ha még is be kell fizetnem, mert be tudják bizonyítani, hogy tartozom, akkor az 5 havi kamatot (amíg ültek rajta) azt nem kell, mert az ő hibájuk miatt volt ez.
2010. okt. 20. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem vagyok jogász, de azt gondolom, Te csak akkor lehettél volna biztos abban, hogy már nincs tartozásod, ha ÍRÁSBAN kaptál volna erről egy igazolást a banktól.

Sajnos mivel te sorozatosan szerződést szegtél, már a behajtó cégnél sem tudtál szerződés szerint teljesíteni, így a késedelmi kamatok, egyéb költségek folyamatosan rárakódtak a tartozásodra.

Azt tanácsolom, menj be a bankba és ha ők leigazolják, hogy Te nem tartozol, akkor van esélyed, hogy a behajtócég sem fog már rajtad semmit követelni.

2010. okt. 20. 17:53
 3/6 A kérdező kommentje:
A behajtó cégnél nem szegtem szerződést, a 2-es cég azt mondta, hogy nem szoktak küldeni papírt arról, hogy befizettem mindent, de akkor is elmondták telefonon, meg ma is. Kértem ma, hogy adjanak egyenlegközlőt, vagy valami hivatalos papírt arról, hogy nem tartozom, azt mondta az ügyintéző, hogy beszél a csoportvezetővel, hogy mit tehetnek és visszahív. Még nem hívott.
2010. okt. 20. 17:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Most beszéltem telefonon a 2-el, már másvalaki vette fel mint délben, és ő is azt mondta, hogy befizettem minden összeget és nem kötelesek erről igazolást adni, csak kérvényezni lehet, de az sem biztos, hogy ilyen esetben kötelesek adni. Kétszer is el mondattam vele, hogy nem tartozom, mivel minőségbiztosítási okból felveszik a beszélgetést, így le sem tudják tagadni.
2010. okt. 20. 18:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg legközelebb, hogy készült-e hangfelvétel a beszélgetéseitekről és meg is fenyegetheted őket, hogy az egymásnak ellentmondó tájékoztatások és a félretájékoztatások miatt feljelented őket az illetékes hatóságoknál.
2010. okt. 20. 18:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Készült róla felvétel, bemondták az elején hogy felveszik. meg is jegyeztem, hogy 18:00-kor hívtam fel.
2010. okt. 20. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!