Totális csőd! Van ebből még kiút?
Szia Kedves Kérdező!:)
Olvastam a soraidat és egyszerűen nem tudok másra gondolni,csak,hogy milyen úton-módon tudnék segíteni Rajtatok???:O...Borzasztó a helyzet,és Te nem egyedülálló vagy,ott van a kisgyermeked,akiért felelősséget vállaltál...
Hogy csatlakozzam,elmondomaz én történetemet is,talán így-sorstársaddal egy kicsit könnyebb...
Szóval én is vettem egy kis garzon lakást még 2007-ben,ez egy aranyos kis lakás,27 nm-es-nagyon szépen fel lett akkoriban újjítva-az ablakot is kicserélettem műanyagra.Akivel akkor éltem egy tróger naplopó volt,és nem dolgozott-szóval én voltam az,aki mindent fizetett,s mivel én dolgoztam,volt olyan,hogy mire kifizettem nagy nehezen a kölcsönöket,ételre már nem jutott sajnos...-és csak vettem fel esztelenül a hiteleket,hogy mégsem éhezv dolgozzak,meg persze meg voltam ám fenyegetve,ha nem volt cigi,volt olyan,hogy verést is kaptam olykor...Hála a jó Istennek ez a kapcsolat véget ért,és én megismerkedtem a mostani életem párjával,akire MINDÍG IS VÁGYTAM :).eGY ÉVIG MUNKANÉLKÜLI VOLTAM,MERT közben az állásom is megszűnt,természetesen a hiteleket nem tudtam fizetni,már mindet felmondták,a lakást kiadtam eddíg,de a kiadásokból sokkal nagyobb káraim lettek,mint hasznom...-és most döntöttem...feladom...nem fizetem tovább a lakáshitelemet sem,itt lakom a párommal az ő házában,nekem nincsen szükségem erre a lakásra már,ha nem lakok bene,akkor is havi minimum 50 ezer ft-ba kerül-ez így nem éri meg-és a másik pedig az,hogy sanos a TÖBBI BANK,AKIKNEK TARTOZOM,ÍGYIS-ÚGYIS RÁTERHEL AZ INGATLANRA,ha nem tudok fizetni,és akkor pedig a lakás is elúszik-tehát a lakásom így is és úgy is elúszni látszott!!!Ezért megírtam a banknak tegnap,hogy nem tudom tovább a hitelemet fizetni sajnos,indytsák meg a folyamatot---ÉN FELADTAM...olyan fiatalok vagyunk,egészségünket meg kell őrizni,bár én idegi alapon nagyon súlyos cukorbeteg lettem és teljes anyagcsere összeomlásom van emiatt...ezt mindet köszönhetem az eddígi "nyugodt" életvitelemnek...Ja!És a munkahelyemen vezető voltam,napi 12 órákat dolgoztam,ahol napi szinten voltunk psichés tettornak kitéve...elég volt...elfáradtam...feladtam...de azóta boldogabb vagyok-hiszen,már nincs mit elvegyenek tőlem...a hiteleket meg vissza fogom fizetni...írjál :)
Szia! Én is ugyanebben a cipőben járok. Sőt nem egy ilyen ismerősöm,barátom... Semmi bíztatót nem tudok írni,csak muszály volt "reagálnom" a leveledre.
Én sem alszom hetek-hónapok óta...Összedugjuk a velem egy cipőben járó barátokkal a fejünket,és várunk...a csodára...ami sosem fog eljönni. A házamat már én is meghírdettem,de senki nem jelentkezik rá.
Nekem annyival jobb,hogy a párom még dolgozik,amit hazahoz hetente,abból kaját tudunk venni...Lehet,hogy ez a levél lesz az utólsó,mert a netemet is ki fogják kapcsolni.Össze kellenne fogni nekünk,"csődösöknek",és kitalálni valamit. De tudom,mindenhez pénz kell...Már gondoltam arra,hogy az apróságaimat kiviszem a piacra eladni,de ahhoz autó kell,asztal,stb... Pár ft bejönne,de az édes kevés a tartozáshoz képest. Külföldre is mennék dolgozni,de oda is kell rengeteg induló pénz.
Én is megkérdezném.... Mit lehet csinálni ???? :(
Az a válasz,hogy "nem kellett volna felelőtlenül" hitelt felvenni,szinte idegesítő!!!!!
Mi sem arra vettük fel,hogy nyaralgassunk,szórakozzunk !!!! Akinek ez lenne a válasza,inkább tartsa meg magának,és örüljön,hogy nincs tartozása !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tegnap 11:53 vagyok
Én írtam,hogy majdnem 6 millió forint tartozásunk volt,és ebből semmit nem tudtam felmutatni..Az egész személyi kölcsönökből ,majd újra és újra felvett kölcsönökből,vásárlási hitelekből,elmaradt villanyszámlák,lakbérek,telefon,kábel számlákból álltak..
Aki azt írja,hogy "nem kellett volna ennyi hitelt felvenni" meg "addig nyújtózkodj amíg a takaród ér" nos igazuk van..Itt nem a szomszéd vagy nem az állam tehetett arról,hogy költekeztem,és ész nélkül vettem fel a hiteleket..Senki nem fogott fegyvert a fejemhez,hogy márpedig kötelező adósságba verni magam! Én beláttam,hogy életem nagy hibáját követem el,hogy a könnyen jött pénznek örültem! Nagyon nagy árat fizettem érte,és ami a lényeg..Senki nem volt hibás csak mi magunk..
Mit lehet tenni? Hogy lehet a gödörből kimászni? Piszok nehezen,szinte mindenről lemondva ki lehet mászni..5-6 évig szinte egy hajléktalan is gazdagabb volt mint mi..Ha nekem lett volna ingatlanom,én azt is eladtam volna,hogy valamennyi adósságot törlesszek vele..de nekem még saját kéglim sem volt..El se hinnétek,hogy ha az ember rászánja magát mennyi minden feleslegessé válik,és mennyi minden csak pénzkidobás..Meglehet szabadulni a sok tartozástól csak akarni kell..Ha sírok,és csak azt várom,hogy mások segítsenek akkor ma nem úgy élek ahogy élek,és ma nem 6 millió hanem talán 15 millió forint tartozásom is lenne..
Bizony lehet kezdeni avval,hogy amit lehet el kell adni..nekem a fényképeimen kívül szinte semmim sem maradt mert eladtam..Volt aki fillérekért megvette a karácsonyi tányérkészletemet,de legalább tudtam a gyereknek enni adni..Majd lehet kérelmet írni mindenhová..Csak írni és írni,persze a levelekkel egy időben már fizetni is egy bizonyos összeget..Amikor kikötötték a kábelt,internetet és a telefont el se hittem,hogy mennyi pénzt spórolók velük..Amikor a mobil telefont már nem töltöttem fel,akkor is el tudtak érni telefonon ha akart valaki..Aki meg nem hívott annak nem hiányoztam..(később már mobilom sem volt,eladtam)
De az igazság az,hogy nagyon kevés ember van aki ennyire lejjebb tudja adni az igényeit..A legtöbben még ilyenkor is mentegetőznek,hogy szükség van a mobilra,mert csak így érhetnek el..szükség van kocsira...Ezek kifogások..Régen is el voltak az emberek ezek nélkül...
Szóval amíg az ember nem képes elismerni a hibáit addig változtatni sem fog tudni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!