Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Totális csőd! Van ebből még kiút?

Totális csőd! Van ebből még kiút?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy már kezdek idegileg összeroppani az idén történt dolgok miatt. Mit lehetne tenni? Van egy csomó bedőlt hidelem, amit annak idején azért vettem fel, hogy tudjuk fizetni a lakás rezsijét, és tudjunk enni, tehát semmi luxusra nem költöttünk, valamint a diákhitelem is, mivel diplomás vagyok. Azóta elváltam, egyedül maradtam a gyermekemmel, munkanélküli lettem, és igazából az egyetlen hitel, ami fizetve van, az a jelzáloghitel, mert azt gyerektartás helyett a volt férjem fizeti, csakhogy egy városban maradhassunk vele, meg nem tudnánk hova menni, mert albérletet nem tudnék fentartani ennyi pénzből. A jelzáloghitel chf alapú, ezért jelenleg mivel önerő nélküli hitelt vettük fel a volt anyósom ingatlanját is beterhelve, 3 millióval több a hitel értéke a lakáson, mint a jelenlegi piaci értéke. A fele ingatlan maradt az enyém. De mást se kapok postán már lassan fél éve, csak sorba a végrehajtói leveleket, és a banki leveleket, hogy melyik hitelre épp még mennyi büntetést raknak rá, és a fenyegetést, hogy így is, mivel nincs ingóságban csak a bútoraink, amik nem valami jó állapotúak, hogy elárváreztetik a fejünk fölül a tetőt. A munkanélkülim csak márciusig jár, ami 38 ezer ft nettóban, és az emelt családi póték 13700, valamint 3000 ft-ot kapunk az önkormányzattól is kajára. Szerencsére gyerekruhákat ismerőstől kaptunk, különben nem tudna miben lenni a gyermekem. Közel 40 helyre küldtem el az önéletrajzomat, ami összeegyeztethető az óvodai nyitvatartással, de egyszerűen csak olyan válaszok jönnek, hogy nem jutott be a következő fordulóba. Teljesen el vagyok keseredve. A végrehajtók ekkora fizetett jelzáloghitellel is elvehetik az egyetlen vagyonomat, amim van, vagyis a fél lakást? A 38 ezer munkanélkülimből is akár el kezdhetnek letiltani? Hisz a rezsi 100%-át sem tudom fizetni ebből az összegből a fűtési szezonban, és ha nem lenne a barátnőm, és nem lenne ingyenes az étkezés a gyerkőcömnek, akkor már rég éhen haltunk volna. A kisfiamat nem szeretném elveszíteni emiatt, ha kiraknának minket az utcára. Ti láttok valami reményt? A családom sajnos messze lakik, és a rezsit már ők sem fizetik, mert nem tudják a megnövekedett lakáshitelük miatt, ezért sem anyagilag, sem lakhatás miatt nem tudnánk odamenni, mert 3-an vannak 1 szobában így is. Az internettel ne gyertek, mert hűségnyilatkozatos jövő tavaszig, és nincs 3 ezer ft sem, a számítógépet, pedig használatra kaptam egy ismerőstől, amíg nem veszik meg tőle, úgy hogy 2 hónapig nem volt gépem sem, csak fizetnem kellett a netet így is. Egy elkeseredett nő
2010. okt. 20. 11:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!:)

Olvastam a soraidat és egyszerűen nem tudok másra gondolni,csak,hogy milyen úton-módon tudnék segíteni Rajtatok???:O...Borzasztó a helyzet,és Te nem egyedülálló vagy,ott van a kisgyermeked,akiért felelősséget vállaltál...

Hogy csatlakozzam,elmondomaz én történetemet is,talán így-sorstársaddal egy kicsit könnyebb...

Szóval én is vettem egy kis garzon lakást még 2007-ben,ez egy aranyos kis lakás,27 nm-es-nagyon szépen fel lett akkoriban újjítva-az ablakot is kicserélettem műanyagra.Akivel akkor éltem egy tróger naplopó volt,és nem dolgozott-szóval én voltam az,aki mindent fizetett,s mivel én dolgoztam,volt olyan,hogy mire kifizettem nagy nehezen a kölcsönöket,ételre már nem jutott sajnos...-és csak vettem fel esztelenül a hiteleket,hogy mégsem éhezv dolgozzak,meg persze meg voltam ám fenyegetve,ha nem volt cigi,volt olyan,hogy verést is kaptam olykor...Hála a jó Istennek ez a kapcsolat véget ért,és én megismerkedtem a mostani életem párjával,akire MINDÍG IS VÁGYTAM :).eGY ÉVIG MUNKANÉLKÜLI VOLTAM,MERT közben az állásom is megszűnt,természetesen a hiteleket nem tudtam fizetni,már mindet felmondták,a lakást kiadtam eddíg,de a kiadásokból sokkal nagyobb káraim lettek,mint hasznom...-és most döntöttem...feladom...nem fizetem tovább a lakáshitelemet sem,itt lakom a párommal az ő házában,nekem nincsen szükségem erre a lakásra már,ha nem lakok bene,akkor is havi minimum 50 ezer ft-ba kerül-ez így nem éri meg-és a másik pedig az,hogy sanos a TÖBBI BANK,AKIKNEK TARTOZOM,ÍGYIS-ÚGYIS RÁTERHEL AZ INGATLANRA,ha nem tudok fizetni,és akkor pedig a lakás is elúszik-tehát a lakásom így is és úgy is elúszni látszott!!!Ezért megírtam a banknak tegnap,hogy nem tudom tovább a hitelemet fizetni sajnos,indytsák meg a folyamatot---ÉN FELADTAM...olyan fiatalok vagyunk,egészségünket meg kell őrizni,bár én idegi alapon nagyon súlyos cukorbeteg lettem és teljes anyagcsere összeomlásom van emiatt...ezt mindet köszönhetem az eddígi "nyugodt" életvitelemnek...Ja!És a munkahelyemen vezető voltam,napi 12 órákat dolgoztam,ahol napi szinten voltunk psichés tettornak kitéve...elég volt...elfáradtam...feladtam...de azóta boldogabb vagyok-hiszen,már nincs mit elvegyenek tőlem...a hiteleket meg vissza fogom fizetni...írjál :)

2010. okt. 20. 18:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia! Én is ugyanebben a cipőben járok. Sőt nem egy ilyen ismerősöm,barátom... Semmi bíztatót nem tudok írni,csak muszály volt "reagálnom" a leveledre.

Én sem alszom hetek-hónapok óta...Összedugjuk a velem egy cipőben járó barátokkal a fejünket,és várunk...a csodára...ami sosem fog eljönni. A házamat már én is meghírdettem,de senki nem jelentkezik rá.

Nekem annyival jobb,hogy a párom még dolgozik,amit hazahoz hetente,abból kaját tudunk venni...Lehet,hogy ez a levél lesz az utólsó,mert a netemet is ki fogják kapcsolni.Össze kellenne fogni nekünk,"csődösöknek",és kitalálni valamit. De tudom,mindenhez pénz kell...Már gondoltam arra,hogy az apróságaimat kiviszem a piacra eladni,de ahhoz autó kell,asztal,stb... Pár ft bejönne,de az édes kevés a tartozáshoz képest. Külföldre is mennék dolgozni,de oda is kell rengeteg induló pénz.

Én is megkérdezném.... Mit lehet csinálni ???? :(

2010. okt. 21. 08:35
 13/16 anonim ***** válasza:
38%

Az a válasz,hogy "nem kellett volna felelőtlenül" hitelt felvenni,szinte idegesítő!!!!!

Mi sem arra vettük fel,hogy nyaralgassunk,szórakozzunk !!!! Akinek ez lenne a válasza,inkább tartsa meg magának,és örüljön,hogy nincs tartozása !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. okt. 21. 08:38
 14/16 anonim ***** válasza:
18:15-ös vagyok :) nagyon is igazad van,KEDVES UTOLSÓ,az ne írjon,aki csak a butaságait hajtogatja!!!!Egyébként kinek,mekkora nagyságú felmondott hitele van közületek?
2010. okt. 21. 17:02
 15/16 anonim ***** válasza:
55%

tegnap 11:53 vagyok

Én írtam,hogy majdnem 6 millió forint tartozásunk volt,és ebből semmit nem tudtam felmutatni..Az egész személyi kölcsönökből ,majd újra és újra felvett kölcsönökből,vásárlási hitelekből,elmaradt villanyszámlák,lakbérek,telefon,kábel számlákból álltak..

Aki azt írja,hogy "nem kellett volna ennyi hitelt felvenni" meg "addig nyújtózkodj amíg a takaród ér" nos igazuk van..Itt nem a szomszéd vagy nem az állam tehetett arról,hogy költekeztem,és ész nélkül vettem fel a hiteleket..Senki nem fogott fegyvert a fejemhez,hogy márpedig kötelező adósságba verni magam! Én beláttam,hogy életem nagy hibáját követem el,hogy a könnyen jött pénznek örültem! Nagyon nagy árat fizettem érte,és ami a lényeg..Senki nem volt hibás csak mi magunk..

Mit lehet tenni? Hogy lehet a gödörből kimászni? Piszok nehezen,szinte mindenről lemondva ki lehet mászni..5-6 évig szinte egy hajléktalan is gazdagabb volt mint mi..Ha nekem lett volna ingatlanom,én azt is eladtam volna,hogy valamennyi adósságot törlesszek vele..de nekem még saját kéglim sem volt..El se hinnétek,hogy ha az ember rászánja magát mennyi minden feleslegessé válik,és mennyi minden csak pénzkidobás..Meglehet szabadulni a sok tartozástól csak akarni kell..Ha sírok,és csak azt várom,hogy mások segítsenek akkor ma nem úgy élek ahogy élek,és ma nem 6 millió hanem talán 15 millió forint tartozásom is lenne..

Bizony lehet kezdeni avval,hogy amit lehet el kell adni..nekem a fényképeimen kívül szinte semmim sem maradt mert eladtam..Volt aki fillérekért megvette a karácsonyi tányérkészletemet,de legalább tudtam a gyereknek enni adni..Majd lehet kérelmet írni mindenhová..Csak írni és írni,persze a levelekkel egy időben már fizetni is egy bizonyos összeget..Amikor kikötötték a kábelt,internetet és a telefont el se hittem,hogy mennyi pénzt spórolók velük..Amikor a mobil telefont már nem töltöttem fel,akkor is el tudtak érni telefonon ha akart valaki..Aki meg nem hívott annak nem hiányoztam..(később már mobilom sem volt,eladtam)

De az igazság az,hogy nagyon kevés ember van aki ennyire lejjebb tudja adni az igényeit..A legtöbben még ilyenkor is mentegetőznek,hogy szükség van a mobilra,mert csak így érhetnek el..szükség van kocsira...Ezek kifogások..Régen is el voltak az emberek ezek nélkül...

Szóval amíg az ember nem képes elismerni a hibáit addig változtatni sem fog tudni..

2010. okt. 21. 17:18
 16/16 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók! Nem volt szándékom vitát szítani azok között, akiknek több eszük volt, mint nekem, hogy hiteleket nem vettek fel, és azok között, akik velem együtt eladósodtak. Nem sajnáltatatás miatt írtam ki a kérdésemet, hanem azért, hogy ha kibeszélem magamból, akkor azzal is távol kerülök attól, hogy idegösszeroppanást kapják, mivel olyan anyára a kisfiamnak nagyon nincs szüksége. Én is tudom, hogy az én hibám, én vettem fel a hiteleket, pontosabban vágták hozzám a hitelkártyákat sorban 2008-ban, amikor nagyon jól kerestem, csakhogy hülye fejjel azokat akkor kezdtem el felhasználni, mikor egyéni vállakozóként már nem tudtam a fizetésemből 2009 utolsó negyedévében már a rezsit sem kifizetni, sőt kaját venni sem, majd egyik kártyából finanszíroztam a másikat és az adósságspirál beszippantott. Akkor mondtam fel az alig két éves megtakarításaimat is, ami persze olyan volt, hogy az addig befizetett 300 ezerből kaptam vissza kemény 36 ezer ft-ot, mivel hosszútávra szólt, és még abból kellett volna az igénybevett adókedvezményt is visszafizetnem, ha tudtam volna. Az apeh-hal is egyeztetek, hogy be nem fizetett járulékaimat és az szja-t hogyan rendezzem, de eddig úgy néz ki, hogy 10 évet nem akarnak várni, hogy annyi idő alatt apró részletekben befizessem nekik, bár már fellebbeztem oda másodszor is. A lakás eladás csak azért nem segít nekünk, pedig én is gondoltam már rá, mert a jelzálog több rajta, mint a lakás értéke, tehát akkor még lakni sem tudnánk sehol a kisfiammal és emellett még fizetni is kellene tovább a volt férjemnek több 10 évig a részletet és emellett nekem egy albérletet kellene fentartanom, vagyis akkor a volt férjemet is anyagi csődbe dönteném, amit az ő vérmérsékletét és az új barátnőjét ismerve nem valószínű hogy épp bőrrel megúsznék. Igyekszem munkát találni, mert azon vagyok, hogy az lenne a legjobb, és a családsegítőknél is jártam már, akik először jól leszidtak, hogy miért nem mentem már az elején több, mint fél éve, mert akkor onnantól tudtak volna nekem a távhőbe támogatást biztosítani 5000 ft erejéig havonta. Az ügyintéző hölgy mondta, hogy ritka egy példány vagyok, és hogy a büszkeségemet félre kellett volna tenni, és előbb jönni, mint a többgyerekes romák a szoktak, de mondtam neki, hogy így is nehéz volt rászánni magam. Mondta is hogy a rendszerükben regisztrálva én vagyok az egyetlen fehér, diplomás, egyedülálló egygyermekes anyuka, amire nem a büszkeség, hanem a szégyen kapott el ott helyben, hogy idáig jutottam.A neten jópár dolgot én is árulok, így tudtunk ebben a hónapban venni vegyiárukat, mert volt amit megvettek.De vannak olyan dolgok is, könyvek például, amikre még csak érdeklődő sincsen.
2010. okt. 22. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!