Totális csőd! Van ebből még kiút?
csodát ne várj sehonnan. Ha nincs komoly szakudásod amivel kiemelkedsz a többi ember közül, akkor nem valószínú, hogy olyan melót fogsz találni amivel hirtelen kihúzod magad a kakiból.
Próbáltad egyszerűbb munkahelyeken is a keresést? tesco, gyárak, stb?
Az lenne a fontos, hogy legyen egy alap munkahelyed, akár minimálbéren.
A hitelek miatt elviszik a házad és mindened. Ez szar, de utána talán tiszta lappal tudsz indítani hitelek nélkül. Sajnos nem tudok jobbat mondani. csak annyit, hogy legközelebb ne ess ugyanebbe a hibába, illetve a gyerekedet is tanítsad meg rá, hogy okosabb legyen majd.
Én is voltam ilyen helyzetben ,sőt rosszabban mert nekem még lakásom sem volt..
Elolvastam amit írtál,és valamit nem értek..
Írtad,hogy vannak hiteleid,mert kellett a számlák fizetéséhez,kajára..itt még házasok voltatok? Mert akkor a tartozás közös kell hogy legyen.Akkor a volt férjednek a felét állnia kéne..
Írtad,hogy gyerektartásként a volt férjed fizeti a jelzáloghitelt,de mégiscsak a fél ház a tied!
És utána? Te mindig fél házban fogsz lakni?
Én inkább eladnám,és a jelzálogot rendezném belőle..Inkább élnék albérletben mint egy olyan házban amit a volt férj engedélye nélkül nem sokat tehetek..
Írtam,hogy én is voltam nagyobb bajban..Nekem már kopogtattak az ajtómon a végrehajtók..nekem nem volt se TV-m sem internetem még kölcsönben sem...Én még ennyi segítséget sem kaptam..De senkit nem hibáztatok,mert mindent magunknak köszönhettünk..Mi voltunk olyan hülyék,hogy ész nélkül vettük fel a kölcsönöket..A végén már csak az tűnt fel,hogy több a kiadás mint a bevétel!
Nagyon is igaz a mondás hogy
"Addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér"
Mi akkor fogtunk padlót amikor kiszámoltuk,hogy majdnem 6 millió forint tartozásunk van..(és nincs még fél ingatlan sem)
Mi a következőt tettük.Mindenhová írtunk,minden behajtócégnek,bíróságra,hogy szándékunkban áll fizetni,de mivel ennyi a bevétel így csak havi X. összeget tudunk fizetni..Ha elfogadják a kérelmet akkor a levél napjától már rendezzük(persze utaltuk is a pénzt egyből),ha nem fogadják el,akkor ezt a keveset sem áll módunkban fizetni,és akár a bíróságon is találkozhatunk..
5-6 évig a szó-szoros értelemben csak vajas kenyeret ettünk vízzel..Egyedül a fiamnak főztünk rendesen,hiszen ő semmit ne érezzen ebből..De szegénykém hamar megtanulta,hogy "sajnálom nincs rá pénz"
Nem jártunk sehová szórakozni..Nem volt sem internet,sem kábel,sem telefon..Mobil telefon rég eladva,kocsi már régen nem volt.Amikor a mosógépem tönkrement majdnem 1 évig kézzel mostam.Nem volt sem fodrász,sem ruhavásárlás..Kemény 5-6 év volt,de nulla forintra kifizettünk mindent..
Nagyon sokat te sem tudsz tenni..Azért én a hiteleknek a felét elkérném a volt férjemtől,mert az még akkor keletkezett amikor házasok voltatok,így őt is terheli..Ha avval jön,hogy ő fizeti a jelzálogot akkor nem árt felvilágosítani,hogy az a gyerektartás amit a hiteleken kívül kell fizetni...és amit még tehetsz,hogy minimálisra csökkented az igényedet,és szépen ha kell kis összegben elkezdesz törleszteni...Még ha tovább fenyegetnek akkor is megállítottad,hogy ne legyen a napi kamat miatt még több tartozásod..
ma 11:53 vagyok
Tudod hány bank utasított el minket? Nagyon sok..Volt aki nekünk is a minimális 20.000 forintot ajánlotta.De mi erre is válaszoltunk,és leírtuk,hogy ez nem fog menni,mert nincs miből,de továbbra is tudunk fizetni X.összeget..Leírtuk,hogy se ingó,se ingatlan vagyonunk nincs,így vagy elfogadják a mi általunk megadott összeget vagy nyugodtan mehetnek a bíróságra vagy akár a köztársasági elnökhöz akkor sem fogunk tudni pénzt adni,és így még ahhoz sem jutnak hozzá amit fizetnénk..Arra már rég rájöttünk hogy a levelezések több hónapot,sőt van amikor 1 évet is kitesz.Így a választ sem vártuk meg,csak fizettük..Minden egyes elutasításnál,fellebbeztünk,de fizettük tovább a havi 3-5000 forintot..Mi már nem sokat veszítettünk volna,így nem is igazán aggódtunk..Mert azt is tudtuk,hogy a bíróságon ha látják a fizetési szándékot(és bizony látták,mert átutalással ment) a bíró végül is a mi érvelésünket fogadta el,mondván,legalább fizetünk..
Legyél te is ilyen határozott,nagyobb baj már úgysem érhet..Nem beszélve arról,hogy ha minimális összeget is fizetsz 2 dolgot is tettél.
-csökkented a hitelek összegét (legalább a kamat nem emelkedik)
- igazolod,hogy szándékodban van fizetni...
neked most nagyon nehéz lesz,de hidd el nekem minden jóra fordul egyszer...
Nézz meg minket..Évekkel ezelőtt 5-6 milliós tartozás,és semmi amit felmutathattam volna belőle..Egyikünk sem diplomás.Egyikünk sem tudod semmilyen idegen nyelvet..
Ma 38 évesen mégis ott tartok,hogy semmi tartozásom nincs.Angliában élek.A páromnak egy jó állása van itt kint.A fiam sikeresen leérettségizett itt kint,és végre nem kell azt mondanom neki,hogy "sajnálom"
Ha valaki a csőd közben azt mondja,hogy unni fogom a Stonehenge látványát,mert majdnem mellette fogok élni,nos azt vagy kiröhögöm,vagy megsértődőm rá,hogy gúnyt űz a szegénységemből..
Fogadd meg a tanácsomat..Írj leveleket,ragaszkodj a te összegedhez amit rendezni tudsz..Nem baj ha fenyegetnek,te csak mond a magadét..Rosszabb már úgysem lesz..Ami a lényeg ne vegyél fel még több hitelt..
38/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!