Babaváró hitelt szeretnénk a férjemmel igénybe venni sikerülne? Többi lent
Páromnak több mint 3 éve van bejelentett munkahelye, 3 cégnél volt már eddig de nem volt még megszakítása a munkába.Kezbe kapja a pénzt hetente. Én jelenleg Gyesen vagyok.Van már egy közös kislányunk,házasok is vagyunk.
Nincs NAV tartozásunk egyikünknek sem és nem vagyunk KHR listán sem. Szerintetek van esélyünk igénybe venni?
Kérem csak olyan válaszoljon aki nem azt löki ide hogy "menj be a bankba" "Google a barátod" köszönöm
Ha van az egyik félnek bejelentett, fix munkája (aki felveszi kettőtök közül papíron), aminél a fizu akkora összegű, hogy a hitel törlesztőjét lefedje, akkor igen, valamint ha van legalább az egyik félnek megszakítás nélküli x év tb-je akkor no problem.
Ja meg persze a gyerek, ha van az jó, ha nincs de 5 éven belül tutira bevállaljátok, akkor is minden jó.
Férjemnek több mint 3 év megszakítás nélküli TB-je van, 190.000 ezer a fizuja
Így is jó lehet?
“Azert az az 50millio eros tulzas. Nem tudom honnan szedted.. 18eves koraig, kerekitve 220honap, az havi 220k. Na ne viccelj. Mondjuk egy 8eves gyerekre evi 2,5millio hol megy el?”
Kezdjük azzal, hogy a 18 éves korig való eltartás az csak a legjobb eset, a valóság 23-24 - egyetem vége. (Már ha megy egyetemre mert nem minimálbéren akar tengődni mint a szülei). Az úgy havi 174 ezer HUF. Kajaköltség, rezsiköltség, lakhatási költség, ruházkodás, vegyiáru, egészségügyi költségek, TANÍTTATÁS, hobbik, játékok, könyvek, művelődés, sport… ezekre minimum szüksége van egy gyereknek, hogy ne úgy nőjön fel mint a gaz a hátsókertben és ne minimálbéres biorobottá váljon akit könnyebb teherbe ejteni mint gondolkodóba… bár tudom, hogy a kormányzat ilyen egyedek tenyésztésében érdekelt, és elég hatásos parasztvakítás ez a 10 milliós ingyenhitel a születésserkentéshez, hiszen akik nem gondolkodóba esnek könnyebben azok nem látják az 50 milliót csak a 10 milliót 🙂
A tanittatas ingyenes. Maximum az iskolataska es tanszerek kerulnek penzbe, evente egyszer, ami havi lebontasba max 10ezer. Szinte elenyeszo rezsikoltsege van egy gyereknek, szinte elenyeszo az etkezesi koltseg, mert azt eszik amit amugy is csinalnal ha csak a ferjedre foznel. Annyit nem eszik hogy lenyegesen tobbet kelljen venni. A jatekok, konyvek havi lebontasban szinten parezres tetel, max 10k. Az egeszsegugyi koltseg szinten elenyeszo. En pl altalanos iskolas koromtol a gimi vegeig jo ha haromszor voltam beteg..
Felreertes ne essek, nem azt mondom hogy a gyereket felveleni olcso folog, de az 50milliot eros tulzasnak erzem.
Es nem tartom ildomosnak pl az egyetemi koltsegeket beleszamolni. Addigra a gyerek felnott, lehet egyetem mellett dolgozni es nem feltetlen kell alberletben lakni ha befer a koleszba. Persze segiteni akkor is kell de az mar nem a neveles resze, mivel nem kotelezo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!