Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ebben az esetben jobb, ha...

Ebben az esetben jobb, ha most kifizetem a teljes hiteltartozásom?

Figyelt kérdés
Felvettem a Diákhitel 2-öt még 2019-ben, aztán 250 ezer Ft-al megúsztam, mivel ott hagytam a sulit. Most 65 ezres tartozásom van már csak. Jelenleg 264 ezer Ft-om van, de jövő hónapban fizetnem kell albérletet, ami 130+rezsi, buszbérletem 7000 Ft, illetve 16 ezres a telefonszámlám, amit csak márciusban tudok lemondani a hűségidő miatt

2023. nov. 11. 21:04
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
51%

Mennyi szájkarate...

Kéedező, szerintem ne fizesd ki egyszerre, bármikor közbejöhet valami gubanc, pl 2 hét beteg állomány, elromlott hűtő stb és ha ezt befizeted, nem tudsz mihez nyúlni. Inkább fizesd be apránként a törlesztőket. Ha lenne kb 500000 Ft megtakarításod, akkor már érdemes lehet megválni egyben a diákhiteltől, hogy ne kelljen tovább vacakolni vele. Illetve akkor is kifizetném egyben, ha valamilyen nagyobb összegű kölcsönt igényelnék, mert az elbírálásnál fontos szempont, hogy mennyi egyéb hiteled van még.

2023. nov. 13. 08:18
 22/23 anonim ***** válasza:
Miért kéne kifizetni? Nem is értem... Pláne ha bizonytalan vagy, hogy lesz-e elég pénzed. Bőven elég törleszteni, hiszen nem kamatozik az adósságod. Én például direkt diákhitel 2-ből fizetem a tandíjamat holott simán kifizethetném, de azt a pénzt inkább kamatoztatom.
2023. nov. 13. 11:14
 23/23 A kérdező kommentje:
Már kifizettem. Fogok kapni decemberben lojalitási pénzt, illetve most maradt 183 ezer Ft-om
2023. nov. 13. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!