Ebben az esetben jobb, ha most kifizetem a teljes hiteltartozásom?
Figyelt kérdés
Felvettem a Diákhitel 2-öt még 2019-ben, aztán 250 ezer Ft-al megúsztam, mivel ott hagytam a sulit. Most 65 ezres tartozásom van már csak. Jelenleg 264 ezer Ft-om van, de jövő hónapban fizetnem kell albérletet, ami 130+rezsi, buszbérletem 7000 Ft, illetve 16 ezres a telefonszámlám, amit csak márciusban tudok lemondani a hűségidő miatt2023. nov. 11. 21:04
21/23 anonim válasza:
Mennyi szájkarate...
Kéedező, szerintem ne fizesd ki egyszerre, bármikor közbejöhet valami gubanc, pl 2 hét beteg állomány, elromlott hűtő stb és ha ezt befizeted, nem tudsz mihez nyúlni. Inkább fizesd be apránként a törlesztőket. Ha lenne kb 500000 Ft megtakarításod, akkor már érdemes lehet megválni egyben a diákhiteltől, hogy ne kelljen tovább vacakolni vele. Illetve akkor is kifizetném egyben, ha valamilyen nagyobb összegű kölcsönt igényelnék, mert az elbírálásnál fontos szempont, hogy mennyi egyéb hiteled van még.
22/23 anonim válasza:
Miért kéne kifizetni? Nem is értem... Pláne ha bizonytalan vagy, hogy lesz-e elég pénzed. Bőven elég törleszteni, hiszen nem kamatozik az adósságod. Én például direkt diákhitel 2-ből fizetem a tandíjamat holott simán kifizethetném, de azt a pénzt inkább kamatoztatom.
23/23 A kérdező kommentje:
Már kifizettem. Fogok kapni decemberben lojalitási pénzt, illetve most maradt 183 ezer Ft-om
2023. nov. 13. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!