Ebben az esetben jobb, ha most kifizetem a teljes hiteltartozásom?
#8: Miért fáj az neked, hogy valaki tanult és jól fizető munkája lett orvosként/programozóként stb.?
Talán neked is ezt kellett volna tenni, nem 8 általánossal gyárban robotolni.
Akkor most nem lennél ilyen frusztrált.
Egyetemista vagyok, es muveltnek gondolom magam.
A stilusa nem tetszett, azert szoltam be. Es nem igaz amit magyaraz!
Ez olyan duma, hogy a magyatoknak atlagban 13 millioja van.
Hazug troll.
De te is. Egybol beraktal 8 altalanosos gyari melosnak. Hat koszonom.
Kulonben meg egyetem elott/ alatt dolgoztam gyarban. Bennem is elt az a sztereotipia, hogy ott 8 osztalyos hulyek vannak. Aztan nyelveket tudo embereken at tobb diplomasokkal is talalkoztam, ahogy tanarokkal is. Es sima melosok voltak.
Az igazsag az, ha egy gyarban tudsz helyezkedni, ott elobb jon ossze az az osszeg, amit a fenti uriember magyaraz, mint tanulassal. Legalabbis Magyarorszagon.
Beksphatjatok.
Mekkora kamata van? Mennyi a fizetésed?
Van 264 ezer forintod most, így feltételezem, van havonta bevételed, amiből 180 ezer hó elején kapásból elmegy. Feltételezem enned is kell, meg ilyenek, amire te tudod mennyit szoktál költeni. Azt is te tudod mikor kapod a fizetésedet és mikor kell kifizetned a kötelezettségeidet. Én kifizetném a havi törlesztőt, majd következő hó elején a kötelezettségek kifizetése után meglátnám marad-e erre ennyi pénzem. Ha igen, kifizetném. Ez nem nagy összeg, nincs értelme húzni.
#12 "Egyetemista vagyok, es muveltnek gondolom magam."
Az hogy minek gondolod magad teljesen irreleváns, nem egy objektív metrika, gondolhatod magadat pókembernek is, attól még nem leszel az. Egy egyetemre pedig az nem kerül be aki nem akar, főleg mióta nincs minimum ponthatár. Érdekes módon szakot nem írtál sem egyetemet, gondolom mennyire piacképes szakon tanulhatsz :)
"Kulonben meg egyetem elott/ alatt dolgoztam gyarban"
Ne aggódj ilyen szellemi kompetenciákkal te a diplomázást követően is ott fogsz dolgozni, úgyhogy az esetedben szerencse, hogy még tetszett is a gyári munka. :)
Üdv: egy 100% home officeból dolgozó, 2 diplomás (mérnökinformatikus és alkalmazott matematikus) svájci fejlesztőcégnek dolgozó contractor, akinek a havi bére 8500 CHF (árfolyamtól függően 3,2 - 3,5 millió). Sok sikert hogy a gyárban megkeresd! ;)
Ugy beoltottal hallod.
El is bujok a 20 milla megtakaritasommal. :)
"El is bujok a 20 milla megtakaritasommal"
Az tényleg édeskevés, 4 havi megtakarításom ha a fizetésemen túl a passzív jövedelemből és a befektetéseimből származó hozadékot is beleszámítom, de mint mondtam én egy tanult, intelligens ember vagyok. Úgyhogy azt is meg tudom érteni, hogy a te szellemi színvonalodon ez nagy teljesítménynek számít.
"Ugy beoltottal hallod."
Nem volt célom "beoltani" pusztán segítő szándékkal írtam egy objektív véleményt, ha ezt te "oltásnak" gondoltad, az is minősíti a szellemi színvonaladat, illetve az elért eredményeidet az életben (ami nem valami sok, mint kiderült). Mindenesetre kívánok további sok sikert a céljaid megvalósításához, sajnos túl nagy köztünk a szellemi szakadék, hogy ezt a párbeszédet folytatni tudjam egy gyári munkással!
Maradok tisztelettel a Budai-hegységből
Kiskorutinak gondolnalak. :D
Akkor visszatérve a lényegre:
Azt, hogy most érdemes-e előbb kifizetni, szintén csak te tudod eldönteni, senki más helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!