Mivel jobb ha egy hitelt fogadott ügyintézővel veszünk fel mint ha önmagunk tennénk?
Szeretnék hitelt és ügyintézővel szeretném véghez vinni aki X%-ért segít.
Jobban el fogadják így a hitel kérelmem?
"szeretném véghez vinni aki X%-ért segít."
Olyat ne akarjál, akinek neked kell fizetni.
A hitel ügyintéző elég, ha a banktól kapja a jutalékát.
Hoz egy ajánlatot, te lecsekkolod a neten, hogy az tényleg jó ajánlat-e, ha igen, akkor jól végezte a dolgát, lehet rajta keresztül szerződni. Ha nem, akkor meg el leehet hajtani.
"Mivel jobb ha egy hitelt fogadott ügyintézővel veszünk fel"
Attól jobb, hogy ugyanazt az ajánlatot vagy kicsit jobbat kevesebb utánajárással megkapod. De azért mindig olvasd el, hogy az adott ajánlathoz milyen feltételeket kell vállalanod (pl kamatkedvezmény, de csak nettó 600ezres jövedelem fölött), és ha az nem megfelelő a számodra, akkor jelezd.
Én az első lakáshitelemet egyedül csináltam, egy másik hitelt meg hitelügyintézőn keresztül. Nekem semmibe nem került. Ő elintézte a bankkal az egyeztetést, adott napon odamentem a bankba és aláírtam a papírokat.
Első eset se volt vészes, de a 2. ügy így gyorsabban lefutott, és a sima netes ajánlatokhoz képest még minimálisan olcsóbb is volt.
"Jobban el fogadják így a hitel kérelmem?"
Ez nyilván ember függő, vannak olyan ügyintézők, akik ezt is ügyesebben menedzselik, mintha magadtól sétálnál be a bankba. De lehet olyan ügyintéző, aki a könnyű esetekre hajt, és ha bonyolultabb az ügyed, akkor nem akar majd vele külön foglalkozni.
"Mivel jobb ha egy hitelt fogadott ügyintézővel veszünk fel"
Nagyon egyszerű.
A hitelügyintézőnek is meg kell élnie valamiből, s ha te ebben segítesz neki, akkor jó fej vagy.
Szóval, neki is jobb, meg neked is.
Mi kiválasztottuk, hogy melyik bank melyik hitelét szeretnénk. Az első ügyintéző annyira béna volt, hogy nem találta meg pedig az volt a második legjobb ajánlat csak kamat alapján 😅 (a kiegészítő feltételek azt hiszem ennél jobbak voltak, de már nem emlékszem, hogy miért ezt választottuk).
A második ügyintéző, már annak a banknak a hitelügyintézője volt.
Két okból érte meg nekünk. (1) valamivel jobb hitelt kaptunk, mint simán a bankon keresztül (ne kérdezd én sem értem), (2) mivel jó ügyintézőt választottunk (ajánlás alapján), így intézett mindent. Ha elakadt az ügy vagy hasonló, akkor óriási perpatvart csapott és végül valamit nagyon benéztek, de ő intézte el, hogy időre kiutalják a pénzt.
"valamivel jobb hitelt kaptunk, mint simán a bankon keresztül (ne kérdezd én sem értem)"
Ennek igen egyszerú oka van. A bankok kedvezni akarnak a kiemelt partnercégeiknek, ezért tudnak egyes cégek hitelközvetítői jobb ajánlatot adni, mint a bankfiók, de vannak olyan egyedi kedvezmények is, amit a nagyobb teljesítményű hitelközvetítők tudnak nyújtani 1-2 bankban.
Nyilván nem mindenki kap kedvezményt, mert ez függ a hitelösszegtől, jövedelemtől, egyéb feltételektől, de a legtöbb bankban mindig van valamilyen kisebb-nagyobb kedvezmény, pl egyszeri bónusz, díjmentes előtörlesztési lehetőségek, stb. (Egy hitelközvetítő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!