Hogyha 70-80 millió forintot szeretnél készpénzben felvenni otp számlámról mekkora díjra számíthatok?
"a foglalót kell készpénzben adni, a többi utalás"
Talán. Vagy talán nem. Attól függ, hogy az eladó hogy kéri. A véleményed a témában nincs hatással a valóságra.
"az ingatlan tranzakciók többségében úgyis hitel van"
Ettől még fennállhat olyan helyzet, ahol nincs hitel. Én pl hitel nélkül vettem lakást. És többfajta hitelnél a bank a kliensnek utal, aki ugyanúgy kiveheti KP-ban.
"megmondanám neki, hogy "Oké papa, de akkor 3 millióval kevesebbért kell csak""
Honnan tudod hogy nem ez történt, és az így lealkudott összeg kifizetéséről van szó?
A saját begyöpösödésedet próbálod igazítani a valósághoz, ami persze ebben a témában teljesen jelentéktelen, de ha más kérdésekhez is így állsz, nem lennék szívesen az életed része, az biztos.
Te jó ég, milyen szűk látókörű vagy #10
Ha senki nem használna készpénzt, már rég beszüntették volna. Az a tény, hogy te nem használsz, nem jelenti azt, hogy más sem. A gazdag emberekre ez még inkább igaz, sokan nem szeretik, ha azonnal nyomon követhető, hogy mire, mikor és hol költ.
Idén április végén 8106 milliárd forintnyi készpénz volt forgalomban Magyarországon.
Igen, sok készpénz van forgalomban. Mégpedig azért, mert a társadalom maradi és a kúrmány még asszisztál is hozzá. Közben pedig a készpénz drága, macerás, követhetetlen (te magad sem tudod megnézni utólag, hogy mire költötted) és elavult.
Érdekes, van olyan ország, ahol már gyakorlatilag nem használnak készpénzt (Svédország) és köszönik szépen, megvannak. De amíg itthon sokan félnek a kártyás fizetéstől meg ügyeskednek, hogy a készpénznek nincs nyoma, addig nem fog változni semmi. Ismerek olyat is, aki csak készpénzt használ, mert "anno becsődölt a Postabank" és minden hónapban leveszi készpénzben a teljes fizetését. Szánalmas.
Olvastam nemrég, hogy már az összes tranzakció 40%-a elektronikus. Siralmas arány.
Igen, és ha nincs készpénz, akkor nincs szabadság sem. Nézd meg milyen szélsőbaloldali pokol-országok nyomulnak a készpénztelen élet felé (pl Kína), és miért.
Kanadában tüntetésért blokkoltak számlákat.
Stb stb...
Én is digitálisan intézem az ügyeimet, de azt gondolni, hogy a készpénz az "birka dolog" az igazi birka dolog.
"ha nincs készpénz, akkor nincs szabadság sem"
A szabadságnak ehhez semmi köze.
Épp leírtam, hogy mi köze van hozzá. Ha nem sikerült felfogni, sajnálom.
Az, hogy totalitárius államok teljes kontrollal rendelkeznek a pénztárcád felett, és nemcsak belelátnak, de bármikor el is vehetik tőled amiért a nemtetszésedet fejezed ki politikai ügyekben (lásd kanadai gazdatüntetések szervezőinek befagyasztott sokszáz millió forintja), számomra elég sok köze van a szabadsághoz. Ha neked nem, akkor sajnállak, kedves droid.
Kedves 16-os droid,
Az elmúlt másfél évben Magyarországon a készpénzed felét elvették, ha akartad, ha nem. Másfél éve ugyanis épp kétszer annyi tejet kaptál a pénzedért, mint ma. Vagy zsemlét, vagy épp kávét. S ez akkor is így van, ha épp mintaállampolgár vagy, s semmilyen nemtetszésedet nem fejezted ki. Értelmesebbek értik.
Szóval, a szabadságod nem attól függ, hogy a pénzed a zsebedben van vagy egy bankfiókban, hanem attól, hogy sok van vagy kevés. Értelmesebbek tudják.
Értem, szóval nem fogtad fel. Ha nincs lehetőséged készpénzre, átadod a teljes kontrollt olyanoknak, akiket még nem is ismersz, mert a jövőben kerülnek majd hatalomra. És látható, hogy már most is milyen visszaéléseket lehet elkövetni számlazárolásokkal és totalitárius kontrollal.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy sok vagy kevés van. Illetve de: egy totalitárius rendszerben, ha kizárólag digitálisan vannak tartalékaid, és nem vagy szimpi a rendszernek, akkor hamar kevés lesz belőle.
Mint írtam, a 11-es és 14es válaszaimban, nekem is vannak ingatlanjaim, és digitálisan intézem az ügyeim, külföldön és itthon is komoly befektetéseim vannak, a cégem teljes mértékben digitálisan bankol, stb. Emellett viszont örülnék, ha a birkák, mint te, nem lobbiznák ki a totális kontrollt a pénz felett, mert ez tipikusan az a téma, amihez ha kicsit értesz, akkor lehet szídni a nyuggereket hogy milyen bénák a közértben a tízforintosaikkal, de a valóságban ennél sokkal nagyobb és mélyebb kérdésekről van szó. De ezt még mindig nem érted, tehát nem vesztegetek rád több gondolatot.
18, anyád a birka
értem, hogy nem sajátítottad el az olvasás-értelmezés készségét, ám ha így van, akkor ne járj közösségbe, mert kilógsz belőle!
Te az inflációról magyarázol zsömlés példákkal, én pedig gazdasági doktorit írtam egy amerikai egyetemen. Csak hogy az intellektuális erőviszonyokat tisztázzuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!