Mitől függ, hogy internetes bankkártyás fizetésnél kérnek-e banki app-os vagy telekódos jóváhagyást a tranzakció teljesítése előtt?
Megfigyeltem, hogy akár simple pay, barion vagy más bankok felületén kell megadnom a kártyaadataimat sosem biztos, hogy kérnek-e megerősítést a tranzakció feldolgozása előtt.
Mitől függ, hogy mikor kérnek app-os vagy sms-es jóváhagyást?
(folyton kis összegeket fizetek és tök random, hogy mikor köteleznek kód megadásra)
A fizetésfogadás helyétől függ. Erős ügyfélazonosítás csak az EU területén levő elfogadóhelyek esetén van. Ezt használják ki a kártya adatokat megszerző csalók, ami ellen az „ősidők” óta meglévő webkártya, vagy más néven virtuális kártya a védekezési lehetőség.
Az elfogadóhely intézi az erős ügyfélazonosítást, a fizető bankja csak teljesíti.
A bevezetés körüli időkben nem minden kötelezett hely kérte még. Például, az a hely sem, ahol rendszeresen fizettem online, bankkártyával. Mikor megkérdeztem a bankom, azt a választ kaptam, hogy nem tőlük függ, hanem a fizetés helyétől, viszont átmenetileg azért teljesítik a fizetést, mert figyelembe veszik, hogy megelőzően rendszeresen fizettem ott hasonló nagyságú összegeket.
"Erős ügyfélazonosítás csak az EU területén levő elfogadóhelyek esetén van."
De magyar boltoknál/cégeknél is van, hogy nem kéri. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!