Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erste vagy OTP melyik a jobb?...

Erste vagy OTP melyik a jobb? Pro és kontra érveket szeretnék olvasni. Másból nem lehet választani sajnos.

Figyelt kérdés
2010. okt. 17. 15:22
1 2
 11/15 anonim válasza:
Szia! OTP-s vagyok, több mint 12 éve, van folyószámlám, hitelkártyám, Net kártyám, a lányom junior számláját is itt nyitottam. Csak jó tapasztalataim vannak a "normál" banki ügyeket tekintve, főleg mert interneten keresztül szinte mindent el tudok intézni, így ügyfélszolgálatossal akkor találkozom csak ha befizetni akarok. (Bár azt is lehet bármikor automatába). Bankon belül is érdemes megnézni a különböző folyószámla-csomagokat, s egyéni igények szerint választani. Én pl. váltottam kb. 2 éve, egy magasabb alapdíjú csomagra, de azóta 2 utalás után ingyen utalok, így viszont már nyerek összeségében. Ami negatív volt, hogy egyáltalán nem díjazták hűségemet most hogy lakáshitelt vettünk fel, gondolok itt az ügyintézés rugalmasságára. ERSTE-t nem ismerem. De interneten nagyon könnyen össze tudod hasonlítani azt a pár szempontot, ami Neked fontos lehet. Üdv
2010. okt. 24. 13:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Kedves 11.01-es! Sajnos én inkább besírtam a kommentedtől, mind röhögtem, ugyanis a nagyképűséget, a lekezelő stílusod egyenesen arányos a tájékozatlanságoddal.

1. A betétesek védelmét, kártalanítását törvény szabályozza Magyarországon (is), aminek a felső határát jelenleg a BEVA 20.000Eurónak megfelelelő összegig szavatolja,

[link]

Az összes hazánkban működő bankra vonatkozik ez a szabály és pont.

2. Az egyes bankok között verseny van, még akkor is, ha csak bizonyos keretek között, így nagyon is megéri időnként szétnézni, különösen azoknak, akiknek már kicsit komolyabb pénzügyei is vannak, mint egy bankszámla nyitás. Komoly eltérést mutatnak ezen a téren a bankok. Van, amelyiknél a hitelezés jobb, rugalmasabb, van, ahol a betétesek gyűjtésére fektetnek nagyobb hangsúlyt, nekik kedveznek. 5 millió forint pl az OPT-nél kb fél millióval kevesebbet kamatozik, mint pl a konkurencia VIP-s számláján.

Ha pl ha valaki havi szinten keres 250.000Ft nettót, amit bankszámlára kap, rendszeresen használja a bankkártyáját KP felvételre, a számlájáról pedig több helyre is utal, éves szinten akár 50.000Ft-ot is bukhat, ha nem a megfelelő helyet és nem a megfelelő számlát vezeti, de még bankon belül is érdemes időnként tájékozódni, mert ott is folyamatosan vannak változások.

4. Egy fiatalnak, akinek nincs extra bére, még semmiféle megtakarítása nincs, annak igenis jól jön az ERSTE 15.000Ft-os akciós számlanyitása, ugyanis semmi extra feltétele nincs, a költsége viszont csak pár 100 Ft.

Láttam olyan OTP-s bankszámlát, amin az elektronikus hozzáférés díja 1200Ft/hó volt, az utalások díjáért is elkértek 100Ft/db-ot, a bér pedig csak 80.000Ft! Szerintem nem kérdés, hogy a számlatulajdonos igencsak rossz konstrukciót választott.

2010. okt. 24. 13:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Kieg az előzőhöz. A betét különbsége kb 3 év alatt lenne fél milla, de a lényeg, hogy nem kevés a különbség!
2010. okt. 24. 13:52
 14/15 anonim válasza:
egy a lényeg, mennyi pénz megy a bankszámlára havonta, nézd meg h a két bankban a tranzakciódíjakat (kártya használat, átutalás, stb.) és azt válaszd amelyik kedvezőbb. ennyi
2010. okt. 24. 18:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves 11.01-es. Lássuk be, te nem egy egyszerű esetet vázoltál fel, amikor arra kérted volna a bankot, hogy külföldre küldjék utánad a bankkártyádat. S jelzem, hogy nemrég nyitottam új folyószámlát egy harmadik banknál, s postán küldték ki a bankkártyát. (pin kódot viszont már nem küldenek levélben, csak személyesen lehet átvenni.)

Én úgy gondolom, mint ahogyan írta az egyik előttem szóló, hogy valóban az ott dolgozók hozzáértésén, segíteni akarásán múlik, hiszen ők ha jó szándékúak és akarnak tájékoztatni, akkor mondani fogják, hogy most ne kösd le a pénzed megtakarításra, mert a következő hónapban jobb akció lesz, kedvezőbb feltételekkel stb. Ha nem akarják, nem mondják el, ha nem kérdezed, lehet, hogy nem fogják elmondani.

S egy fiatalnak, akinek csak a munkabére megy egy adott számlára, jól jöhet 15ezer. Persze érdemes utána járni, megnézni a feltételeket, hogy kinél milyen díjak vannak. (Ezt neten alig lehet megtalálni)

2010. okt. 24. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!