Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erste vagy OTP melyik a jobb?...

Erste vagy OTP melyik a jobb? Pro és kontra érveket szeretnék olvasni. Másból nem lehet választani sajnos.

Figyelt kérdés
2010. okt. 17. 15:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én egyik banknak sem vagyok ügyfele, mégis az Erste-t javasolnám. Úgy tudom, hogy az egyik legdrágább, leglehúzósabb bank az OTP (igaz, hogy az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb is)

Az erste-nél most van egy akció. Ha bankszámlát nyitsz, s két hónapban oda utalod a munkabéredet, akkor jóváírnak 15 ezer Ft-ot.

2010. okt. 17. 15:39
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szempontok alapján kérdezed?

Miért csak ez a két bank jöhet szóba?

Nincs olyan, hogy jó bank, vagy rossz bank, csak olyan létezik, hogy a Te helyzetedhez passzoló lehetőség, a Te igényeidnek, pénzügyi helyzetednek megfelelő, azaz "jó bank".

2010. okt. 17. 16:27
 3/15 A kérdező kommentje:
Mert Hajdúdorogon csak ez a kettő van.
2010. okt. 17. 18:43
 4/15 anonim ***** válasza:

Én OTP-s vagyok eddig a 2 és fél év alatt nem volt vele gondom.

23/L

2010. okt. 17. 20:11
 5/15 anonim ***** válasza:

A kiegészítő válaszodból még mindig nem derül ki, hogy mit szeretnél a bankban.

Csak pl folyószámlát nyitni, vagy valamilyen hitelt is intézni?

2010. okt. 17. 20:13
 6/15 A kérdező kommentje:

Igazából barátnőm miatt lett feltéve ez a kérdés.

Szerintem ilyesmikre gondol, hogy ügyintézés, rugalmasság, probléma készség, mert most amit kap pénzt az egyetemről az neki oda vándorol, és hogy megérné e váltani neki. Mert ő most OTP-s.

2010. okt. 18. 12:45
 7/15 anonim ***** válasza:

Az, hogy az ügyintézés hol milyen, az nem bank függő, hanem a banki alkalmazottak személyes tulajdonságian, hozzáállásán múlik.

Azt tanácsolom, hogy menjen be az ERSTE-be és vigye el az OTP-s bankszámla szerződését. Kérdezze meg, hogy tudnak-e ettől jobbat ajánlani, de az OTP-ben is meg lehet kérdezni, mert gyakran kiderül, hogy érdemes számlacsomagot váltani, mert már van jobb, mint a régebben megkötött.

2010. okt. 18. 12:52
 8/15 anonim ***** válasza:
Az ügyintézőn múlik a gyorsaság, kedvesség, segíteni akarás. Az egyik barátnőmnek az Ersténél van számlája. Meg van elégedve a számlacsomaggal, de az ügyintézők nem mindig kedvesek. Egy alkalommal, amikor arra várt, hogy megkérdezze, milyen megtakarítási alternatívák léteznek, a hölgy épp telefonon beszélt valakivel, s ezt mondta: "Na, jól van, majd kicsit később visszahívlak, mert vannak nálam. Igen ez is egy Mátyás király.
2010. okt. 18. 14:14
 9/15 anonim válasza:
Nekünk az Otp-nél van hitelünk,folyószámlánk,magánnyugdíjünk.Már 6 éve semmmmi gondunk nincs vele.
2010. okt. 21. 12:21
 10/15 anonim ***** válasza:
58%

Jókat röhögtem a sok marhaságon. :D

"Az erste-nél most van egy akció. Ha bankszámlát nyitsz, s két hónapban oda utalod a munkabéredet, akkor jóváírnak 15 ezer Ft-ot."

Hogy lehet valaki ekkora barom? Az első cukorkát kínáló bankhoz is odarohannál folyószámlát nyitni?

"menjen be az ERSTE-be és vigye el az OTP-s bankszámla szerződését. Kérdezze meg, hogy tudnak-e ettől jobbat ajánlani"

Ez is zseniális. :D:D Szerinted mit fognak mondani, ha megkérdezed, hogy van-e jobb ajánlatuk? Hát azt, hogy VAN, te ökör. Még jó, hogy nem fogják azt mondani, hogy nincs, te meg úgysem tudod ellenőrizni.

"Az ügyintézőn múlik a gyorsaság, kedvesség, segíteni akarás."

Hát k*rvára nem csak. Én New Yorkban voltam, amikor lejárt a junior bankkártyám (ott lettem 24 éves), és nem bírtam megoldani, hogy utánamküldjék az újat, pedig nem egy ügyintézőnél kilincseltem érte. Végül postán kellett kiküldeni. Pénz nélkül New Yorkban kicsit necces lett volna (hozzáteszem, hogy elvileg postán sem szabad bankkártyát feladni még csomagként sem).

A kérdésre válaszolva anyagilag alapvetően tökmindegy, hogy melyik banknál vagy, mert árkartell van, ahogy a kapitalizmusban általában: A "versenyt" felejtsd el. A banknál maradó pénz nagyon sok összetevőből áll, pl. számlavezetési díj, kártyadíj, a tranzakciók díja, az automatás készpénzfelvételi díj, meg ki tudja, még mi, ráadásul ezek még egyenként sem mindig összemérhetők, mert sokszor nem lineárisak. Pl. ha az egyik banknál az utalás mondjuk 0,5%-a a tranzakciós díj, a másiknál meg a 0,3%-a, de legalább 150 forint, akkor melyik banknál kevesebb a tranzakció díja? Hát attól függ, hogy milyen átutalásokat végzel általában. És mi van, ha egy kisebb banknál sokkal olcsóbb a kártyás pénzfelvétel? Hát az van, hogy a kisebb banknak kevesebb automatája van, mert kisebb, ezért legtöbbször egy másik bank automatájából leszel kénytelen pénzt felvenni, úgyhogy mégsem olcsóbb, hanem drágább. Ezt te nem tudod előre kikalkulálni, a bankok viszont ki tudják, mert egy magára valamit is adó banknál ledoktorált matematikusok garmadája dolgozik csak ezen.

Hosszú távon minden banknál ugyanannyit fogsz fizetni. Valamelyik bank egy olyan grafikonnal reklámozta magát, amin állítólag a számlavezetés költségei voltak feltüntetve a különböző bankoknál. Természetesen merő véletlenségből náluk volt a legolcsóbb, a többi banknál meg mind drágább, főleg az OTP-nél, ahol kb. a 20-szorosa volt. Ebből nem azt tudhattuk meg, hogy az OTP-nél a legmagasabbak a díjak, hanem hogy az OTP a legerősebb konkurencia. Én mindig jóízűeket röhögök az ilyen reklámokon, meg azokon a tökkelütött hülyéken is, akik beveszik őket.

Melyik bankhoz érdemes tehát menni? Hát ahhoz, amelyik a legstabilabb. A barátnőd nem akarja elveszteni az összes pénzét a következő válságban (a mostaniban a kisebb amerikai bankok többsége tönkrement). Tehát a válasz: OTP.

Én is az OTP-nél vagyok. Nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok velük, de tudom, hogy a pénzem ott van a legnagyobb biztonságban. A magas díjak miatt meg csak a konkurencia szapulja őket. Nézzetek utána a tényeknek, a díjaik nagyjából azonosak a többi bankéval.

2010. okt. 24. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!