Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek mi fog történni...

Szerintetek mi fog történni reálisan az állampapírokkal 1 év múlva?

Figyelt kérdés

Egy éve van PMÁP-ban a megtakarításom, szépen kamatozik, és egy év múlva lesz rá szükségem.

Az idei magas infláció miatt úgy gondolom, hogy jövőre még magasabb kamat lesz rá.

Viszont felmerült bennem, hogy reálisan történhet-e szigorítás a visszaváltással kapcsolatban jövő szeptemberig?

Most ugye 1% az idő előtti visszaváltási költség, ami elég kedvező.

Mit gondoltok?

Örülnék neki, ha jövő szeptemberben ugyanilyen feltételek mellett tudnám visszaváltani.

2023. szept. 4. 20:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
14%
Nekünk most nincs, az álompapírosoknak majd pár év múlva nem lesz... Ki járt rosszabul? :)
2023. szept. 5. 09:21
 12/23 anonim ***** válasza:

Már csak a bázis hatás miatt is csökkenő a tendencia. ;-)

2023. szept. 5. 09:28
 13/23 anonim ***** válasza:

@09:21

ne magadból indulj ki, nem mindenki olyan nincstelen mint te.

2023. szept. 5. 11:16
 14/23 anonim ***** válasza:
41%

Nekem az összvagyonom egy iphone 9 és 15 karton piruki cigi :(

Ezeket be lehet tenni PMÁP-ba?

2023. szept. 5. 11:34
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

#6 Nem vagyok okosabb csak leìrtam a véleményemet.Làtom nagyon megviselt.

#10 A magyar narancs savanyú. A szőlő az nem.

2023. szept. 5. 12:17
 16/23 anonim ***** válasza:
78%

"Nem vagyok okosabb csak leìrtam a véleményemet."

Sajnos elég sok ember van pénzügyi témában, de úgy egyáltalában az oldalon is, akik úgy írják mindenről a "véleményüket" hogy totális analfabéták a témában.

2023. szept. 5. 12:19
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
#16 Mi alapjàn titulálsz engem analfabétànak?
2023. szept. 5. 12:40
 18/23 anonim ***** válasza:
60%

Hogy akkora bődület butaságokat irkálsz amiket.

Ezeket te írtad nem?

"A végén majd bevezetik az állampapír adót"

Pár éve még adóköteles volt az állampapírból származó kamatjövedelem. Sőt, bármi másba fektetsz, és ott realizálsz hasznot vele, az esetek 99%-ában adóköteles. Ebbe mi a feketemágia?

",kamatokat majd elsunnyogjàk, futgattok a pénzetek utàn."

Nem tudom mit jelent az hogy "kamatokat elsunnyogják". Minden papírnál feketén fehéren le van írva, hogy keletkezik a papír kamatjövedelme. Nyilván az inflációval tudnak játszani, de aki tudja és érti hogy mit vesz, az ezzel is tisztában van.

"Àllamcsőd esetén az lesz az első amit benyelnek ugye tudod?"

Ezt már megint nem tudom mire alapozod. Szerintem csak hasra ütöttél, aztán gondoltad büfögsz valami butaságot. Államcsődnél valószínűleg sokkal nagyobb problémák is lesznek az országban mit az állampapír betétek kifizetése.

"Ha a napelemesekkel kib@sztak szerinted az állampapírosokkal nem fognak? Mind a 2 réteg befektetni próbàl aztán a végén ő fizet rà. Hajra Magyarország"

Ezzel sem igazán lehet mit kezdeni. Ez már megint csak a te személyes agymenésed.

Az állampapír kamatát nem szívjóságból adják. Még így is olcsóbban jutnak hitelhez a lakosságtól mintha kínai vagy orosz uzsorahitelekhez folyamodnának.

Azért gondolom hogy fingod nincs róla hogy miről beszélsz, mert csupa olyan ostobaságot írsz, ami azt feltételezi hogy fogalmad nincs róla hogy miről beszélsz.

2023. szept. 5. 12:52
 19/23 anonim ***** válasza:
Gratulálok bebizonyìtottad hogy analfabéta vagyok. Ìgy màr jobban érzed magadat?
2023. szept. 5. 13:15
 20/23 anonim ***** válasza:
Nincs több kérdésem.
2023. szept. 5. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!