Érdemes-e valutában spórolni?
Tehát ha jól értem, te havi 100 ezer forintot szeretnél egy fiókba tömködni.
Most attól eltekintve, hogy kamatoktól esel el, abba belegondoltál, hogy mi van ha betörnek hozzátok? Ha hozzám törnek be, akkor mondjuk el tudják vinni a tévét talán (bár szerintem nem szórakoznának vele), meg a laptopomat, ha itthon van. Készpénz kereken nulla forint van itthon. Ha hozzátok törnének be, akkor elvinnék az elmúlt x évnyi teljes megtakarításotokat.
De akkor más: ha kigyullad az otthonotok, akkor szépen nem csak a lakhatásotok megy a kukába, de még a megtakarításotok is.
Az OBA 100 ezer euróig (tehát majdnem 40 millió forintig) biztosítja a bankoknál lévő pénzedet. De ha nagyon félsz ettől függetlenül is, akkor nyissatok két vagy három tök alap számlát különböző bankoknál, ez sem egetverő költség és osszátok szét köztük a pénzt, bár szerintem értelme nincs.
"Érdemes-e valutában spórolni?"
igen ha olyanba fektetsz ami jövedelmező lesz
a közelmúltban látható volt a svájci frank, 2008-ban 160.- volt, most meg 400.-
"megtakarításokat is adóztatják"
azt nem, csak a kamatot
"igen ha olyanba fektetsz ami jövedelmező lesz
a közelmúltban látható volt a svájci frank, 2008-ban 160.- volt, most meg 400.-"
Azért 15 évre vetítve, forint alapon 6,3% éves "kamattól" ne essünk már hasra. Nem úgy kell befektetni devizába, hogy átváltod a pénzedet svájci frankba, aztán utána nézegeted.
akkor ott a bitcoin
1 dollár volt az értéke, ami felment 9.000.- dollárra
6# azért elég sokan megszedték magukat belőle,
a túl oldal meg nagyott bukott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!