Megéri most átrakni HUF-ról más valutába a megtakarításaimat? (USD/EUR)
Esély mindig van. Csökkenő trendben van az árfolyam, de nagyon hektikus is egyúttal.
Visszamehet 410-re de akár 400-ra is, hogy tlnylegesen vissza fog-e az más kérdés.
Kiegesziteskeppen, es valoban a kerdezönek segiteni akarok. Van egy kis tapasztalatom.
Szoval en minden evben CHF-al megyek nyaralni Magyarorszagra, es ott valtok Forintot. Augusztusban több mint 15 %-al voltak magasabbak az arak Magyarorszagon, elelmiszer, stb. ,mint 2021 augusztusaban. Ez a 15% a hivatalos, publikalt inflacio volt 2022 augusztusaban. En semmit nem ereztem ebböl a "dragulasbol" vagy ha jobban tetszik "penzromlasbol", mert a svajci Frankot valtottam Forintra, es 30 %-al több Forintot kaptam ugyanazert az összegert, mint elözö evben. Vagyis 15 %-al kevesebb volt a kiadasom, mint tavaly, tehat jol jartam a Forinttal. Meg sem ereztem, hogy valamifele dragulas lenne Magyarorszagon, mert CHF-ba szamoltam at a kiadott Forintot.
7: köszönjük Emese.
Most itt az a kérdés, hogy fog-e szerinted a következő 1-2 évben további 20 százalékot romlani a forint. (A 430hoz képest, amin most váltani tudnál). Szerintem ennyi már nincs benne, 430tól vissza fog pattanni.
8: Szivesen Jozsika. (Mar megint egy cinikus) Tudsz valamit konkretan, erdemben is irni?
A valaszom, igen, a Forint romlani fog, mint ahogy eddig mindig tette. De ugy latom, nem vagy tisztaban ezzel, ezert azt ajanlom, nezz meg egy HUF USD vagy HUF EUR chartot visszamenöleg 20 evre. Akkor el fogod hinni. Hogy hany szazalekot, azt nem tudjuk, de romlani fog. Ha van pozitiv iranyban is kilengese, az rövid ideig, de az irany egyertelmüen a romlas iranyaban van.
9: elöbb utobb 600 lesz, ha ugyanabban az ütemben romlik a Forint, mint az utobbi 12 honapban, akkor 3-4 ev mulva, ha az utobbi 10 ev atlagat vesszük figyelemben, akkor kb. 10 ev mulva. 225 volt 10 evvel ezelött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!