Szerintetek jó döntést hoztam?
Ha nem fizeted a lakás törlesztőjét, akkor BAR listára kerülsz. annak ellenére, hogy van elárverezendő ingatlanod.
Amint KHR listára kerülsz, akkor rögtön zárolják a bánszámládat is és ha még nagyobbat szívsz, akkor a többi bank is a zárolt folyószámlád miatt végrehajtást indít ellened.
És akkor majd egy összegben kell befizetned mindent
Első! Ekkora baromságot írni, hogy zárolják a számláját, ha KHR listára kerül!!!! Abban igazad van, hogy bárra kerül, de gondolom már ott is van, mivel a többi hitelét felmondta a bank. De hogy zárolják a számláját ez hülyeség. Néhányan nagyon ostobán és rosszindulatuan válaszolnak ezen az oldalon, csak azért, hogy ijesztegessék még jobban a kérdezőt.
Kérdező!
Lehet nem az a legjobb megoldás, hogy nem fizeted a lakáshitelt. Sajnos eladni gondolom nem tudod a lakást, pedig az lenne a jó megoldás.
Az tényleg hülyeség, hogy a bank zárolja a számlát, ha a KHR-es az ügyfél. Ha az ismerősöd nem fér hozzá a pénzéhez, az nem azért van, mert bár-os.
Lehet, hogy inkasszót tettek a számlájára, vagy annyi a fennálló tartozása, hogy már a havi fizetése sem elég a felgyülemlett részletekre. Lehet, hogy a bankszámla hitelének nem teljesíti a jóváírási kötelezettségét...stb.
Tényleg nagy ostobaság olyan embernek válaszolnia a feltett kérdésekre, aki nem ért hozzá.
Nem tetted jól. A "listán" túl ilyenkor még jön a késedelmi kamat és végrehajtási díj is.
Arról nem is szólva, hogy ezek jó sokáig fognak ketyegni, mert az elárvereztetésig jó sok idő eltelik. És ezalatt az idő alatt még a közös költség (és távhő, ha olyan a lakás) is csak gyűlik. És ha ezek is végrehajtási fázisba jutnak, akkor szintén jön a többi pluszköltség.
Inkább próbálj meg minél hamarabb megszabadulni attól a lakástól.
Amit tettél, az azért nem jó döntés, mert információk hiányában nem lehet jó döntést hozni, max csak elmenekülni a problémáktól, ez pedig csak struccpolitika.
Mivel nem érdeklődted meg, mivel jár, ha önhatalmúlag nem fizeted a részleteket, milyen késedelmi kamatokat, plusz költségeket, díjakat tesznek rá a behajtással, majd később a végrehajtással kapcsolatban és azt sem tudod, mennyivel ár alatt adhatja el a banknak az ingatlanodat, így gyakorlatilag azt se tudod, mennyit buksz azzal, ha fizet, mennyit buksz, ha nem fizetsz, akkor mi alapján döntöttél?
A KHR, vagy más néven BÁR státusz önmagában még nem vonja maga után a bankszámla zárolását.
Akkor zárolják a bankszámlákat, ha az adós a hitelszerződése felmondása után nem tud, vagy nem akar megegyezni a követeléskezelő céggel a tartozása rendezésére, ekkor a bank bírósági úton kéri a tartozás behajtását. Ilyenkor már hivatalos hatóság, azaz a végrehajtó intézkedik. Ő kérhet inkasszót a bankszámlákra. Sajnos ebben a stádiumban már nem az a szabály érvényesül, hogy a bér max 50%-át lehet letiltani adósság fejében. Az sem igaz, hogy a különböző segélyek, a családi pótlék nem terhelhető, mert ha bankszámlára érkezik, a végrehajtó gyakorlatilag a bankszámla zárolásával a számlán lévő összeg 100%-át leemelheti inkasszóval.
Nem értem, miért nem adod ki addig is a lakást, amíg nem tudsz előre lépni, hiszen az a bevétel is az adósságaidat csökkentené.
Azt sajnos értem, Te miért nem árulod jelenleg a lakást. Ha jól sejtem, már több rajta a tartozás, mint a lakás értéke, ezért már Te nem tudod eladni, hiszen a bank csak akkor törölné a jelzálog jogát, ha 100%-ban kifizetné valaki a lakáshitelt.
A Te helyedben Én elkezdenék utánajárni a dolgaimnak, megérdeklődném az összes bankban, milyen lehetőségeim vannak és a kevésbé rossz megoldást választanám a kapott információk alapján.
egy hiteltanácsadó
Sok rossz közül melyik a jó? Nehéz eldönteni!
Szerintem amit már egyszer megvásároltál (lakás) foggal körömmel ragaszkodni kell hozzá. Mégis csak a tiéd ne mondj le róla!
Én a következőt tenném, habár te nem akarod!
Mindenképpen kiadnám albérletbe mert abból csak befolyik a pénz, még akkor is ha bútorokat lelakják. Pl. kiadod 50.000ft-ért, (az első 3 hónap kauciót ki kell fizetniük), és azt már be tudod fizetni a hitelt nyújtó bankoknak, és tudsz egyezkedni hogy hogyan tovább.
Így megmarad a lakásod is, a hitelt is tudod törleszteni, úgy ahogy, ami szerintem nagyon fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!