Vettem állampapírt 7 éves lekötésre. Ma már csak a 99.7%-át éri. Hogy lehet ez? Tényleg átvágás?
Vettem több, mint 3M-ért 100.5% os vételnél 2 napja.
Tegnap könyvelték el.
Ma már csak a 99.7%-át éri.
Elképzelhető, hogy hiába a 16%-os kamat, két-három év múlva már csak a 60% kapom vissza, mert leértékelik?!
piaci érték = 99%-os árfolyam + 0.7% felhalmozott kamat
Igen, ha pár napon belül eladod, akkor KEVESEBBET kapsz vissza, mint amennyiért vetted. Ez teljesen normális.
Pár héten belül eléri a 100,5%-ot, onnantól pluszban leszel vele...
"Az állam viszont csak arra vállalt kötelezettséget, hogy ha a lejáratig megtartod az állampapírt, akkor a névérték 100 százalékát kifizeti (kamatokkal együtt). Ha a lejárat előtt visszaváltanád, akkor nem köteles a teljes tőkét visszafizetni, megadhat egy alacsonyabb árfolyamot is."
Nincs semmi átverés, csak utána kéne nézni mit veszel.
Az 1% visszaváltási költség pluszba jön rá, ha kiveszem 7 év előtt.
6-os:
Épp ez az, hogy nem emelkedett, hanem csökkent, mindezt kevesebb, mint egy nap alatt (tegnap délután könyvelték el).
Holnap megnézem, ki tudja, lehet már csak 98%-on lesz! Tehát a 3M 98%-át kapom vissza és még - 1% a visszaváltási költség, ha kivenném holnap!
De jobb példa a fél év múlva csak az értékének a kb 80%-át -1%.. Wow............... no komment.
Viszont megnéztem és a vételi árfolyam ma 100.89%! Le vagyok döbbenve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!