7Alvo kérdése:
Melyik Banknál érdemes Pénzt "lekötni"(betét)?
Figyelt kérdés
Szeretnék 500.000 Ft Készpénzt félre tenni csak nem tudom,hogy melyik Banknál három bankra gondoltam OTP,Takarék,MBH bank.
6-12 hónapra szeretném félretenni.
Gondoltam hátha tudnátok hasznos tanácsot adni.
Köszönöm előre is a válaszokat
#OTP #MBH,Takarék
2023. máj. 31. 19:49
1/12 anonim válasza:
Kincstári befektetést ajánlom. Nézz utána.
2/12 anonim válasza:
Legjobban az állampapír kamatozik, 16%-ot egy év alatt. Bankbetétek lekötbe 10% éves kamattal.
Diszkont kincstárjegy 11% körül és bármikor feltörhető kamatveszteség nélkül.
3/12 anonim válasza:
Ott célszerű, ahol a számládat vezeted, de ha valóban nincs szükséged a pénzre 1 évig, akár egy vállalkozásba is beszállhatsz vele jóval magasabb hozamért.
4/12 anonim válasza:
Például a cetelem megtakarítási számla latra szóló betétre fizet 9% kamatot.
Nem nagyon éri meg lekötni.
Az állampapír most jól fizet, de ott van pár napos átfutása a tranzakcioknak.
5/12 anonim válasza:
Vehetsz bitcoint is, ha szerencséd lesz, talán egy év alatt megduplázod.
6/12 A kérdező kommentje:
Nem befektetni szeretnék csak beraknám a Bankba,mert attól félek hamar el fog fogyni.
2023. jún. 1. 00:49
7/12 anonim válasza:
Nincs olyan bank Magyarországon, amelyiknél érdemes lenne.
8/12 anonim válasza:
Ha csak bankba akarod betenni, akkor biztos fizetned kell szamlavezetesi dijat es tovabbi költsegeket. Ha azt akarod tisztan megmaradjon az 500 ezer ft-od, szerintem tedd boritekba a parnad ala.
9/12 anonim válasza:
Mai hír, hogy szocho-t kell fizetni a betéthozamok után. Szóval sehol nem érdemes pénzt tartani az allamkincstaron és külföldön kívül.
10/12 anonim válasza:
500 ezer forint banki tárolása mondjuk 10%-os betéti kamatot hoz egy év alatt, az 50 ezer Ft, ennek a felét a bankszámlád díja fel is fogja emészteni, mondjuk 2 ezer havonta. Eddig még nem volt bankszámlád? Hány éves vagy, kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!