Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Internetes csalàs-a bank nem...

Internetes csalàs-a bank nem hajlandó kártérítést fizetni-érdemes pénzügyi békéltető testülethez fordulni?

Figyelt kérdés

Van rendőrségi feljelentés és a banknàl panaszt nyújtottam be még az eset napján, de úgy érzem, hogy csak felesleges köröket futottam, mert ugyanott tartok, mintha nem tettem volna semmit.

Belefáradtam ebbe az egészbe már. Vajon érdemes lenne ehhez a pénzügyi békéltető testülethez kérelmet benyújtani, illetve a banki eredményt és a rendőrségi jegyzőkönyvet rendelkezésükre bocsátani? Ha valakit esetleg érdekel a teljes történet és van kedve segíteni, tanácsot adni azzal privàtban megosztom.

2023. máj. 15. 08:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%
De mit vársz? Mit akarsz a banktól? Nem hibázott semmiben.
2023. máj. 15. 13:27
 12/26 anonim ***** válasza:
88%
Remélem azért nem vesztettél sok pénzt. Milyen kódokat adtál meg? És hogy lett 5 kód? Belépés, utalás indítás, és mindent jóváhagytál?
2023. máj. 15. 13:30
 13/26 anonim ***** válasza:
71%

"akkor is meg nyugszom, hogy meg tettem a tőlem telhetőt"

Sajnos a csalás során kellett volna minden tőled telhetőt megtenni. Mivel a szerződési feltételeket nem tanulmányoztad át, ez volt a tanulópénz, hogy megtanuld, ilyet nem teszünk soha.

"én úgy gondolom, hogy a bank már ott kellett volna zárolja a számlám"

Na látod ez is baj, hogy nem a szerződéshez tartod magad, hanem te jobban tudod a banknak mit mikor és hogyan kell csinálni. Sajnos ha a valóságot letojod, és az alapján cselekszel amit a valóságról gondolsz, akkor sűrűn keveredhetsz ilyen helyzetbe.

Olvasd el inkább a szerződési feltételeket, illetve azt, hogy mit írtál alá te magad.

2023. máj. 15. 13:35
 14/26 A kérdező kommentje:

Hát hatalmas nagy tanuló pénz volt az biztos.

Ezt az emberrel csak egyszer lehet megcsinálni.

Köszönöm a válaszokat!

2023. máj. 15. 16:33
 15/26 anonim ***** válasza:
Miért ne utalta volna el a bank mikor megadták a szükséges kódot hozzá.
2023. máj. 15. 19:55
 16/26 A kérdező kommentje:

És honnan kellett volna nekem tudnom, hogy pontosan mik azok a kódok?

Át lettem ejtve, ennyi.

Nem fog legközelebb előfordulni már! ;)

2023. máj. 15. 20:15
 17/26 anonim ***** válasza:
60%

Hogy hogy honnan? Ha nem rendelsz éppen akkor nem küld kódot.

Komoly tanuló pénz volt.

2023. máj. 15. 20:56
 18/26 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem rendeltem 🤣
2023. máj. 15. 21:01
 19/26 anonim ***** válasza:
60%
Hát ez az. És így sem volt gyanús?
2023. máj. 15. 21:30
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem volt gyanús:)

És elmondták a rendőrségen illetve a bankban is, hogy rengeteg emberrel megtörténik sajnos.

És meg is fog...

2023. máj. 15. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!