Megéri banknál értékpapir/befektetési számlát nyitni? Ha igen melyiknél?
Erste bankrol hallottam hogy jo ilyen téren, folyószámlám a CIB-nél van és az MBH-nál.
Részvényeket állampapírokat szeretnék vásárolni.
Nem sajnos.
Állampapír vásárláshoz az államkincstárnál érdemes számlát nyitni.
Részvények vásárlásához pedig egy brókernél. Erste Investments (nem azonos az Erste Bankkal), KBC Securities (nem azonos a K&H értékpapírszámlavezetéssel), Interactive Brokers, vagy külföldi szolgáltatók, Revolut, Saxo Bank. Elég sok szolgáltató van, ez a cikk segíthet eligazodni: [link]
Ha Állampapírt akarsz venni akkor nem éri meg.
Semelyik bank vagy bróker nem fog tudni versenyezni a Magyar államkincstárnál vezetett számla 0Ft-os költségével.
Ha állampapírba rakod-mert arról mélyen hallgatnak-államcsőd esetén-minden bukik.
Olyan államban, ahol már egyetlen egyszer elvették a dolgozók nyugdíjmegtakarítását, és korlátlan módón a végrehajtók működnek, ahol az embereket a mai napig nem kártalanították a CHF-es bankcsalás után, hanem még most is törvénytelen eszközök tömkelegével szedik el az emberek megtakaritásait, pénzét, egy ilyen országban állampapírba fektetni 1 Ft-ot is-az ostoba. Akár milyen kedvező kamatot is ajánlanak.
"Ha állampapírba rakod-mert arról mélyen hallgatnak-államcsőd esetén-minden bukik."
Erre kb annyi a reális esély van mint arra hogy az nukleárisholokauszt leradírozzon minket a földről.
"Ha állampapírba rakod-mert arról mélyen hallgatnak-államcsőd esetén-minden bukik."
Vagy nem. Mert egyrészt jelenleg nagyon-nagyon minimális az államcsőd veszélye, másrészt államcsőd esetén sem biztos, hogy mindent elbuksz (lásd Görögök), mert lehet, csak a kamatot bukod, vagy a befektetett pénz egy részét vagy kifizetnek, de csak késedelmesen, széles a skála.
"egyetlen egyszer elvették a dolgozók nyugdíjmegtakarítását"
"a mai napig nem kártalanították a CHF-es bankcsalás után"
Nézd, én utálom a Fideszt, de a nyugdíjpénzek lenyúlása nem oszt, nem szoroz. Működhetett volna a magánnyugdíj, ha hagyják kiforrni, de ahhoz át is kellett volna alakítani a rendszert, mert ebben a formában tökmindegy, hogy az államtól nem fogsz kapni nyugdíjat, vagy a magánnyugdíjpénztártól. Mindenképpen magadnak kell gyűjtened a nyugdíjat, mert az államtól semmit nem fogsz kapni!
A CHF-mizéria meg nem az ő hibájuk, a devizahitelt az MSZP engedte, csak elfelejtette tájékoztatni a sok parasztot, hogy milyen veszélyei vannak. Nekem is volt CHF hitelem, de nem voltam olyan barom, hogy nyakig eladósítsam magam. Napnál világosabb volt, hogy emelkedni fog az árfolyam, csak a sok barom kezdő részlettel bevállalta a fizetésének a felét törlesztőre, aztán nézett. Nekem anno 25 ezerrel indult a részlet, az árfolyam elszállásakor volt 40 is. De még azt is ki tudtam fizetni (bár bosszantott), mert nem vállaltam túl magam. Még a megemelkedett törlesztő is csak 30%-a volt a fizetésemnek.
A pénzügyi analfabétákat miért kell állandóan megmenteni? Viseljék csak a következményeit a hülyeségüknek!
@3
Kiegészítenélek. Semelyik állampapír nem fog tudni versenyezni egy normális befektetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!