Szabad felh.jelzáloghitelt mivel lehetne kiváltani? Évi 300at befizetek de csak 100 megy le.
Ki lehet esetleg váltani másik hitellel, de a mostani kamatkörnyezetben valszleg még magasabb lenne az új hitel kamata, mint a régi.
Most mekkora a kamatláb?
A legjobb, amit tehetsz, hogy félreteszel pénzt pl állampapírba és 1-2 év múlva végtörleszted. Nem egy nagy összegről van szó.
Igen aki hitelt vesz fel az kamatot fizet ra.
3m forint hitelnek 10%-os kamat mellett evi 300ezer a kamata. Most ez tenyleg meglepeteskent er?
Ez egy kifejezetten jó hitel a mostani kamatokat nézve, mivel a hiteled kamata kevesebb, mint 7%, ha csak 200E Ft kamatot fizetsz évente 3M Ft-ra, a többi meg megy a tőketörlesztésbe.
Csak az a megoldás, ha nem akarod 14 évig fizetni ezt a hitelt, ha rendszeresen előtörlesztes, de ehhez megtakarítani kell.
"mivel a hiteled kamata kevesebb, mint 7%"
Nem tudom ezt miből számoltad ki, össze-vissza írkált mindent...
"14 évig 50ezer nincs havonta rá."
"Évi 300at befizetek"
Se füle se farka...
15.29, a kérdező azt írta, hogy 3M Ft a jelenlegi tartozása, évente 300E Ft-ot fizet, amiből 100E Ft "megy le"/ itt valószínűleg a tőkére gondolt...
3M Ft éves kamata 7%-kal számolva 210EFt lenne, ebből követleztettem ki éles eszemmel, hogy akkor ennek a hitelnek az ügyleti kamata kevesebb lehet, mint 7%. :)
3 millió forint nem egy nagy összeg. Ne haragudj, de ha annyira keveset keresel, hogy ezt a 3 milliót is 15 évre kellett felvenned és egy havi 25 ezres törlesztő is problémát okoz, akkor neked egyáltalán nem lett volna szabad hitelt felvenni, hanem azon kéne dolgozni, hogy többet keress.
Ezért vacak a JTM, hogy 50%-ig engedi terhelni a jövedelmet. Én max 30%-ig engedném, sőt, nettó 200 alatt csak 20%-ig. Az 50% az csak nettó 700 ezer fölött mehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!