Van félni valóm, mert megadtam a bankszámlaszámomat?
Feltunt mar, hogy rengeteg megadott bankszamlaszammal talalkoztal eleted soran? A szamlakon pl., amiket befizetsz meg van adva a szolgaltato bankszamlaszama.
Itt a Kozbeszerzesi Hatosag bankszamlaszama:
10032000-01720361-00000000
Vagy a NAV SZOCHO beszedesi szamlaja:
10032000-06055912
Ugy gondolod le tudnak szedni roluk illetektelenek penzt?
a szamlaszámra csak utalni tudnak, levenni rola nem.
a bankkártya adataidat nem szabad kiadni
Hihi-haha lehet sötétezni de valami oka csak van, ha egy csaló bankszámlaszamot kér, nem?
Én sem hittem el, amíg meg nem adtam egy ilyennek, aztán pár nap múlva jött a phishing SMS.
Nevemen, számlaszámomon, telszámomon (benne volt a hirdetésben) kívül "semmit" nem tudott. Kivéve azt, amit a nevem alapján kiguglizott (még csak nyilvános FB-m sincs.)
Hogy ebből milyen úton-módon lett volna pénzbehúzásos csalás, nem tudom, de gyanítom nem szórakozásból nyomozott le, írt sms-t stb... attól, hogy valami nem tűnik logikusnak, még megtörténhet. Ha nem így lenne, soha senkitől nem lopnának el semmit.
Szóval a helyes válasz: CSAK a bankszámlaszám alapján nyílván nem jut semmire, ha nem adtál és nem is adsz meg adatot, nem kell semmitől tartanod.
Jöhet a lepontozás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!