Ha kicsi, nevenincs bankban kötöm le a pénzem, van OBA garancia, van okom félni hogy bármi miatt is elúszik?
Ezek szerintem külföldi bankok, amiknek nem leányvállalata, hanem csak fiókja van nálunk. Vagyis a betétbiztosítás az anyaország szabályai szerint az ottani betétbiztosítónál történik.
De ezek nem kis bankok, úgyhogy én nem aggódnék. Legfeljebb amiatt, hogy szóba állnak-e egyáltalán egy magyar magánemberrel és milyen díjakért.
Az altalad felsorolt bankok nem nevenincs bankok, hanem nemzetkozi szinten is jelentosek. Szerintem barmelyik kozuluk tobbszor nagyobb, mint az osszes magyarorszaagi bank egyuttveve. Nemelyik mogott akkora vagyon all, mint a magyar teljes GDP (Pl Deutsche bank). Hitelminositesuk altalaban AA, ami nagysagrendileg nagyobb, mint barmely magyar bank minositese, nem beszelve az orszagrol. Ha naluk is elvesz a penzed, akkor vege a vilagnak, tehat nincs szukseg a
penzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!