Egy bank csődje azt jelenti, hogy a betétesek bizonyos összeg felett bukták a pénzüket, ill. a részvényesek mindent, a hiteleket viszont továbbadják a bankot átvevő/megvásárló intézménynek?
"Te azt írtad minden bank tízszer annyi hitelt folyósít mint amennyi betétet fogad"
Kérlek menjél vissza második kommentkez és olvasd el újra, hogy mit írtam.
Értelmezd kérlek, mert nem azt írtam amit leírtál.
Rosszul értelmezted sajnos.
“A probléma ott van, hogy amit te beteszel pénzt a bankba annak a 10×esét a bank kitudja helyezni a gazdaságba, amire kamatot szed. ”
Amit beteszel pénzt a bankba= ügyfelekkel szembeni kötelezettségek=betétek
Kitudja hitelezni = ügyfelekkel szembeni követelések = hitelek
10x-esét = tízszerese
Hol értelmeztem félre?
Egyébként ajánlanék neked a ChatGPTről egy érdekes rádióbeszélgetést, ebből kiderülhet számodra hogy nagyon nem érdemes a válaszaira támaszkodni egy olyan témában aminek még a felszínét sem kapirgálod mert csúnyán befürödhetsz, ami itt a gyakorin senkit nem érdekel max néhányan mosolyognak kicsit mikor olvassák, de ha a munkád során lepleződsz le, az kellemetlen lesz.
Csak feltélezés de erre alapozott adatokról is lehetett szó a beszelgetésetekben.
Érdemes végignézni a videót, picit máshogy de a pénzteremtés valós képessege a bankoknak.
Persze én is tévedhetek.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!