Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha kifizettem a tartozásom,...

Ha kifizettem a tartozásom, miért telik még egy évbe, hogy lekerüljek a KHR-ről?

Figyelt kérdés
Anno felvettem 500ezer forintot. Nem fizettem, elismerem, kifizettem a behajtónak helyette közel 3 milliót. Nem látom be ugyan, hogy mitől elfogadottabb ez, mint az uzsorahitel, de ok, intézményesített, jogszerű uzsora. Elfogadtam, kifizettem. Azonban még egy évig rajta vagyok a KHR listán. Nyilván ez a törvény, de miért? Ennek mi értelme?
2023. márc. 23. 09:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Büntetés. Ha nem így lenne akkor következmények nélkül lehetne tartozni.
2023. márc. 23. 10:01
 2/13 anonim ***** válasza:
56%

Nem tudtam, mi ez, ezért rákerestem.

[link]

"A KHR egy adatbázis, amelyet azért hoztak létre közösen a bankok és más hitelintézetek, hogy a hitelbírálat során megoszthassák egymással az ügyfelekről szóló információkat, ezzel csökkentve a kockázatát annak, hogy a bank nem látja viszont a pénzét, a hiteligénylők pedig túlzottan eladósodnak."

2023. márc. 23. 10:04
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Attól hogy végül kifizetted a tartozást, még rossz adós vagy, mert az eredeti feltételek szerint nem fizettél. Úgyhogy örülj inkább, hogy egy év múlva lekerülsz róla és nem marad ott örökre, mert a banknak az az érdeke, hogy jó adósoknak adjon kölcsönt, aki egyszer nem fizetett ott fennáll a veszélye, hogy legközelebb se fog.
2023. márc. 23. 10:12
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
A KHR alapvetoen a kockazatos adosokat tartalmazza. Te az vagy, mert felmilliot nem fizettel ki, csak a fenyegetes hatasara. A leirasbol kovetkeztetve igazabol lesz.rtad, csak amikor behajtohoz kerult, akkor voltal kenytelen akarhogyan is, de perkalni.
2023. márc. 23. 10:45
 5/13 A kérdező kommentje:
Miről beszéltek, a legjobb adós vagyok. Hatszorosát fizettem vissza. Marha sokat kerestek rajtam.
2023. márc. 23. 11:07
 6/13 anonim ***** válasza:
77%
De nem a bank. A bank vélhetőleg apróra cserélte a tartozást egy kovetekeskezelo céggel aki nagyot kaszált
2023. márc. 23. 11:10
 7/13 A kérdező kommentje:
Feltételeztem, hogy egy és ugyanazon cég, ha már a nevük ugyanaz.
2023. márc. 23. 11:26
 8/13 anonim ***** válasza:
79%

Az OTP es a OTP Faktoring ket kulonbozo ceg, mert nyilvan ezekrol van szo.

Nem, nem vagy jo ados, a jo ados idore fizeti ki a tartozasat, nem evekkel kesobb amikor mar behajtonal van. 500e nem tunik nagy penznek, de ha az ilyen ugyeket megusznak a nemfizetok, hamar elharapozna a szokas es a sokmillios hiteleket is hasonlo morallal fizetnek.

2023. márc. 23. 11:45
 9/13 anonim ***** válasza:
87%

Jó adós = nem szegi meg a szerződést, hanem aszerint pontosan fizeti vissza a hitelt.

Nem teljesíted ezt a definíciót.

2023. márc. 23. 13:12
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem. Csak 500 %-os uzsorakamattal fizettem vissza. A pénzem azért jó volt
2023. márc. 23. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!