Segít valaki értelmezni a hitelkártya szerződést?
Igényeltem hitelkártyát. Az szerepel a szerződésben, hogy az elszámolás utolsó napja 11. Amennyiben az munkaszüneti napra esik, akkor az ezt követő első munkanap. Az elszámolási időszak minden hónapban azonos. Ezután jön 15 nap türelmi időszak, amikor vissza kell fizetnem a tartozást.
Tehát a mostani dátumot figyelembe véve: 13-án ér véget a jelenlegi elszámolási időszakom, és 14-én kezdődik a következő. És ami a leginkább ködös számomra: az elszámolási időszakot követő 15 napos türelmi időszak egyben már a következő elszámolási időszak? Tehát amit 13-ig költök, azt 28-ig kell visszafizetnem, de amit már 14-én, annak a visszafizetési határideje a következő hónap 11. + 15 nap.
Jól gondolom?
"mikor van az első nap, amikor költhetem 45 napig"
Ha ezt folyamatosan akarod csinálni, akkor nem fialtathatod a pénzt 45 napig. Csak átlagosan egy hónapig. Mert amikor lezárul az elszámolási időszak, aminek az elején kimerítetted a hitelkereted, akkor nem tudsz mindaddig befektetni, amig fel nem töltöd a kártyát. Az első befektetés lehet 45 napos, de minden további csak 1 hónapos.
"OTP-nél másodpiacon lejárat előtt két nappal is van vételi árfolyam."
Na de milyen? 0,5%-kal rosszabb, mint az ÁKK--nál? Vagy 1%-kal? A tőkére vetítve.
És a vételi árfolyam mennyivel rosszabb?
Nekem nincs OTP értékpapírszámlám, úgyhogy komolyan kérdezem. Ha bármilyen dátumra meg tudod mondani, megírom az akkori ÁKK árfolyamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!