Erste platinum vagy wizzair hitelkártya? Vagy valami egész más?
Hitelkártya kiváltásában gondolkodok, de még bizonytalan vagyok.
Évente 1-2 alkalommal repülünk és nem tudom melyikkel jönnék ki jobban. Szeretném a reptéri varot is használni +1 fő és gyerekek. Úgy látom, hogy ez platinum esetében ingyenes, wizzair kártya esetén fizetős. Viszont előbbinél nincs pontgyujtes csak visszatérítés míg utóbbi esetében csak elrepulheto pontok, visszatérítés nem.
"De ezt sem tudom mennyire körülményes figyelni."
Szinte semennyire. Nekem K&H van, mert a prémium csomaghoz ingyen jár a hitelkártya is. 1% visszatérítés: Aldi, Lidl, Spar és hasonlók. 2% benzinkút.
Az elszámolási napon kiszámítják, hogy mennyivel tartozom. Utána 15 napom van befizetni és abba beleesik a fizetésnap. Akkor feltöltöm.
Az utolsóelőtti napra be van állítva a gépemen egy alert. Akkor ellenőrzöm, hogy nem rontottam-e el. Ennyi.
"Milyen feltételekkel adják a hitelkártyát a KH-nál? Jövedelemátutaláshoz kötik...?"
Az ingyenes prémium számla feltétele havi 500 ezer ft (nem feltétlenül jövedelem) átutalása legfeljebb 3 részletben. Nekem néha sokkal több pénzmozgásom van, néha kevesebb. Korábban lehetett egy hetes lejáratú DKJ-t is venni. Egyszerűen vettem a hitelkártyámmal a keret egy részéből és ha kellett, akkor megjárattam a pénzt az AKK és a K&H között. Most inkább csak 4-6 hetes a lejárat a legrövidebb DKJ, de most felemeltettem a hitelkeretemet 600-ra és elég egyszeri mozgatás a havi költésem feletti keretből. És ha egy kicsit időzik a tartalékom az ÁKK-nál az évi 13+ % és nem gond a megkívánt pénzforgalom.
"Milyen feltételekkel adják a hitelkártyát a KH-nál?"
Azt tudom, hogy 150 ezer rendszeres jövedelem alatt nem adnak. Ez kizáró ok. Hogy mennyi a minimum, azt nem kérdeztem.
Ha megfelelsz a feltételeknek 2 debit és egy hitelkártya 0 éves díjjal van.
Köszönöm szépen! Sokat tanulok ezekből. Az első valasznal véletlenül középre nyomtam pedig teljesen hasznos volt. Vissza tudom csinálni? Vagy nem zavar annyira?
A wizzair kártyával most azért bizonytalanodtam el, mert most lett kifizetve egy éves wdc tagság alapból a férjem nevére. Ha családosan repülünk akkor az ő nevére mehet. Mondjuk akkor az ő nevére kellene a wizzair kártya is.
Nyilván ez h hogy éri meg repülési szokastol függ. Évi 2 családi általában, 1 nekem külön barátnős, 1 férjemnek külön csapatos.
"véletlenül középre nyomtam"
Nem gond. Nem hajtok a minősítésekre. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!