Követelheti a bank rajtam a kölcsönt? A többi lent.
Figyelt kérdés
A férjemmel egy éve elváltunk. Még a házasság alatt vett fel a tudtom nélkül kölcsönt, amiből én nem részesültem. Így nem vagyok sem kezes, sem adóstárs. Miután megtudtam, fizetve volt. Váláskor nem volt külön vagyonmegosztás. Mi megegyeztünk az anyagiakban, így azt mondták a bíróságon, hogy nem kell ügyvéd által okiratba foglalni. Nekem semmilyen formában nincs papíron közöm a kölcsönhöz. Mivel nem akartam kisemmizni x összeget fizetek neki havonta. A bank sokszor ebből vonta le a kölcsön törlesztőjét. De előfordult, hogy készpénzben kérte el, így nem tudták levonni. Ha a bank felmondja a kölcsönt, rajtam követelhetik a pénzt? Az egyik ismerősöm szerint igen, mert a házasság alatt vette fel. Váláskor sem volt megemlítve. Semmilyen papíron nem szerepel.2023. márc. 8. 20:19
21/21 anonim válasza:
20.15 nálad valami nagyon félrecsúszott, szerintem olvass ennek utána.
Kérdező, jelen esetben az igaz, hogy nem a bank követelheti rajtad az exed adósságát, mert a banknál Te nem írtál alá adóstársként, viszont ha nem fizetés miatt bedől a hitel és végrehajtóhoz kerül a tartozás, akkor a családjogi törvény alapján a végrehajtó már követelheti tőled is, mivel a házasság alatt keletkezett kölcsön közös tartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!