Követelheti a bank rajtam a kölcsönt? A többi lent.
#10 Személyi kölcsönt lehet.
Én vagyok a #7.Mondom, én ismerek is olyat, aki pont így járt, mint a kérdező, vele fizettették ki a volt férje adósságát.
#12 Ha a félmillás hitelt nem fizetet, kiadják végrehajtásra, szépen felkamatozik pár hónapon belül milliós nagyságrendre.:D Úgy is kevés?
Amúgy a személyi kölcsön nem feltétlen kis összeg, egyes bankoknál 10M is fel lehet így venni.Nyilván ez az adós jövedelmétől függ, de ilyen 1-2M-kat kb akárkihez hozzávág a bank.
Azért itt Magyarországon 2023-ban a nettó minimálbér 150 000Ft, a mediánbér 276 ezer.Ilyen fizetésekből most kevés vagy sok pár millát visszatörleszteni?Pláne, hogy a személyi kölcsönöknek az a lényege, hogy olyan kamatot tesz rá a bank, hogy a pofám leszakad.Jóformán dupláját kérik vissza.
#12 Ja, meg bocsi.Abból indulnak ki, hogy ugye kisebb összegű kölcsön (áru, személyi) pont nem olyan, mint egy lakáshitel egy 60M ingatlanra.Ezért egyedül fel lehez venni.Viszont elviekben a hitel felvett összege is közös volt, mert nincs külön pénz a házasságban, pont azért hajthatják be a másik félen is.Mondok egy példát.
Vesz fel a férjed 2M személyi kölcsönt, elnyaraljátok a pénzt.Te nem tudod, hogy kölcsönből nyaraltatok, mert nem mondta.Elváltok, a férjed nem fizet.Akkor kérik tőled, te meg azt mondod jajj, hát én nem is tudtam, akkor nem is kell fizetni senkinek.Hát nem, pont ezért hajthatják be mindkét félen.
Más dolog.Egyik barátnőm felvette a férjével a babavárót.Ugye ehhez feltétel a házasság.Viszont a hitel felvételéhez csak az egyikük(barátnőm) jövedelme elég volt, pedig nem is keres jól, tanítónő.Így az ő nevére lett felvéve a babaváró 10M Ft.
Viszont közös az adósság a férjével! Visszafizetni mindkettőnek kell.
Másokat is ismerek, akik ugyanígy vették fel a babavárót.
Hitelközvetítő vagyok, elég gyakran látok 5-10M Ft-os személyi kölcsönöket és nem mindenki minimálbért keres. Akár 3-400E Ft-os fizetésre is simán adtak 1-2 éve nagyobb összegű személyi kölcsönt a bankok kb 8-10% kamattal, de ha egy ilyen hitelt nem fizet most valaki, lehet belőle pár év alatt 10-20M Ft-os követelés a behajtási költségekkel és a késedelmi kamattal együtt.
A babaváró kölcsön egészen más, ott minden esetben kötelezóen bevonandó adóstárs a házastárs, az nem számít, hogy igényléskor kinek volt jövedelme, kinek nem, de ettől függetlenül durva adósság lesz abból is, ha elválnak, vagy ha nem születik 5 éven belül gyerek és igen.
Kérdező, azt tanácsolom, hogy járj utána, mennyi lehet most a férjed által felvett személyi kölcsön tőketartozása? Kédezz rá az exednél, vagy menjetek be együtt a bankba és inkább fizesd ki Te, ha úgy érzed, fennáll annak a veszélye, hogy az exed nem fogja fizetni. Én is láttam már ilyet, hogy az exfeleségen hajtották be a házasság alatt felvett személyi kölcsönt, csak sajnos a behajtott összeg már jóval több volt a felvett hitelnél, mert rárkódott rengeteg egyéb költség.
#19 Akkor az hogy lehet, mégis van olyan, aki pont ilyen helyzetben volt, mint a kérdező és követelték rajta?Esetleg ez megváltozott?
Esetleg csak elméletileg van ïgy, a végrehajtó meg gyakorlatilag azt csinál, amit akar?A végrehajtóktól nem áll távol a törvénytelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!