Mernétek eurót venni így? Egyáltalán megéri most beváltani egy nagyobb összeget?
Nekem vannak kétségeim.
Az MNB már arról beszél, hogy csökkenő pályára áll az infláció nálunk is (úgy, ahogy, de ez a kommunikáció). Ez EU-nak szépen lassan, apró lépésekkel beadja a derekát a Kicsi. Legalábbis látszólag, így meg fognak indulni előbb utóbb a pénzek. Tehát így messziről ránézve nem tűnik számomra valószínűnek rövid távon a jelentős gyengülés. Persze, hosszabb távon, továbbra is marad a forintot elinfláló, NER kifizető gazdaságpolitika, így mindig gyengülni fog a Ft tovább.
Mernék. Én vettem.
Járható.
Volt, hogy ettől több pénzt tartottam revoluton. Most kb a fele ekkora összeg van ott.
Hat nemtudom, ha csak nem megy 500 fole hosszabb tavon, akkoe az allampapirral jobban jarsz, az legalabb fixen hozza amit kell, nem kell izgulni h most lejjebb megy..
Meg amugyis erdekes dolog ez a valutaba fektetes.. belerakod a penzt, aztan szurkolsz hogy minnel feljebb menjen? Ha gyenge a forint akkor dragabb az elet, igy kb elbukod a prifitot mert dragabban vasarolsz.. az a jo ha eros a forint hosszu tavon
Az majdan eurón elért esetleges árfolyamnyereségedből le kell majd vonnod azt a kamatot, amit a forintodra kaptál volna, ha euróra váltás helyett 16%-os kamatyra álompapírba teszed a pénzed.
De azzal egyetértek, hogy inkább most vegyél eurót, amikor olcsóbb, mint 430-as árfolyamon. De mérget nem vehetsz rá, hogy 1-2 hónap alatt felszalad az árfolyam és valamekkora nyereséggel eladhatod. Főleg, ha mondjuk 400-ig felszalad, de te nem adod el, mert a 430-at, vagy 450-et várod. Majd újra lecsorog hónapok alatt 370-re...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!