Külföldröl utalas Magyarorszagra - olcson?
Én egy másik válaszoló vagyok:
- Forintban akarsz állampapírt venni? Mert lehet Eurósat is venni, és akkor az egész váltogatás felesleges. Igaz, az euró alapú magyar állampapír az eurózóna inflációját követi, a forint alapú meg a forintét, így az utóbbi százalékos értékban magasabb kamtot fizet.
Ha forintos állampapírt akarsz venni: Magyaországon semmiképp ne nyiss EUR számlát, az csak egy extra lépés lenne miden féle hozzáadott érték nélkül. Eurós számlád már Németországban is van, még egyet nyitni Magyarországon teljesen felesleges, ráadásul ha nem Revoluton vagy Wise-on váltasz, az iszonyatosan megdobja a költségeidet.
Wise vagy Revolut a jó választás, onnan sem kell "átutalnod" az államkincstárhoz az összeget, hanem csak átváltod forintra Revoluton vagy Wise-on belül és megveszed az állampapírt a Revolut vagy Wise kártyáddal.
"CAD-rol nem lehet HUF-ba utalni... tehat muszaj bevonni az EUR-t is.." Ez szinte biztosan nem igaz, valamit tuti félrenézel. De mivel bankkártyával ésszerű megvenni az állampapírt és nem utalással, igazából mindegy is, hogy mit tudsz utalni és mit nem.
Abban igazat adok az előttem szólónak, hogy ha a kanadai munkáltatódtól úgy kapod EUR-ban az összeget, hogy rosszabul váltódik át az összeg CADból EURba, mintha Revoluton váltanál, akkor érdemes egy CAD számlát nyitni Revoluton (vagy Wise-on) és oda kérni a fizetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!