Milyen állami támogatást lehet igényelni lakáshitel felvételhez?
Lakást szeretnénk venni. Házas vagyok.Közalkalmazott, de a férjem nem az. Most tervezzük az első gyerekünket. Az önerő növeléséhez szeretnék valamiféle támogatást. Van ötletetek, hogy tudnám ezt megoldani?
Köszi a válaszokat
Hát, én csak ezt tudom:
Lakástakarékpénztár. Ez nem hitel, de a futamidő végén adnak hitelt is, és állami támogatást is adnak a befizetések után, ha legalább 4 éves futamidőt vállalsz. Ráadásul itt kamatadó sincs. Ebből ugyan nem lesz most lakásod, viszont nem adósítod el magad, és pár év után lehet.
Másféle támogatásról nem tudok, szocpol meg hasonlók már régen megszűntek.
Jelenleg nincs olyan jellegű támogatás, mint pl anno a Szocpol, tehát az önerő növelésére nincs mód.
Új lakás építésére, vagy új lakás vásárlására lehet igényelni kamat támogatott hitelt, használt lakásnál viszont nincs ilyen lehetőség.
A lakáselőtakarékossági programok mellé bizonyos feltételek megléte után lehet igényelni támogatott HUF alapú hitelt, de ez sem tekinthető olyan jellegű támogatásnak, ami az önerő növelésére szolgál.
Önkormányzatok elvileg adhatnak támogatást, amelyiknek erre van kerete, de ez nagyon ritka.
Kedves második válaszoló!
Azt esetleg nem tudod hol lehetne ennek pontosabban utána nézni?
Engem leginkább olyan lehetőség érdekel amivel az önerőt tudom növelni. Tudom, hogy van valamiféle önkormányzati támogatás,de erről nem nagyon tudom hogyan lehet, vagy kik igényelhetik.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!