Hétvégén az alszámláról való utalás nem működik?
Mivel hétvége van, hiába kérdezem őket.
És erre kitérő bekezdést sem találtam az interneten.
Pedig van erre kitérő bekezdés az MNB rendeletben, és a rendelet nyilvános, elérhető a neten.
„35. § (1) Azonnali átutalási megbízásnak minősül az egyedi, forintösszegre szóló átutalási megbízás, ha
a) azt a fizető fél forintban vezetett fizetési számlája terhére adja meg,
b) összege legfeljebb 10 millió Ft,
c) a pénzforgalmi szolgáltatóhoz való beérkezés napját követő terhelési napot nem tartalmaz,
d) azt a fizető fél információtechnológiai eszköz, távközlési eszköz útján vagy más, a pénzforgalmi szolgáltatójával kötött keretszerződésben meghatározott módon nyújtja be, és a pénzforgalmi szolgáltató emberi beavatkozást nem igénylő módon dolgozza fel”
↑ 35/2017. (XII.14.) MNB rendeletből
Az alszámla nem forint fizetési számla; az MNB számlameghatározása szerint: az alszámla a fizetési számlához nyitható, tipikusan betételhelyezés céljából, illetve meghatározott céllal, például biztonsági okból bankkártya-használathoz vagy internetes vásárláshoz. Egy fizetési számlához több alszámla is nyitható.
Utalni?
Átvezetni kellene
Azonnal át szokott menni
Igaz én normális banknál vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!